Çeteler Qurne köyünde köylülerin evlerini talan etti

Efrîn’e ve Kuzey Suriye topraklarına işgal amaçlı saldıran Türk ordusu ve çeteleri, Bilbilê ilçesinin Qurne köyünde evleri talan etti, bir aileyi kaçırmaya çalıştı. Aile, QSD savaşçılarının köyü çetelerden temizlemesi ile kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde Bilbilê ilçesine bağlı Qurnê köyüne ağır silahlar ve savaş uçakları ile saldırı gerçekleştirildi. Savaş uçaklarının desteği ile köye ilerleyen çete grupları Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) direnişiyle kayıplar verdirilerek köyden çıkarıldı.

ÖSO grupları içerisinde yer alan “Tugaya Yekemîn El-Mexawîr” Türk savaş uçaklarının bombardımanın ardından girebildiği köyde, kapıları kırarak evlere girdi. Çete grubunun köylülerin evlerini talan ederken, evde bulunan değerli ziynet eşyalarını da çaldığı ortaya çıktı.

Çete grupları saldırıları karşısında evlerinden güvenli bir alana geçmeye çalışan Qasım Şêx Mihemed ve eşini yakalayarak ve telefon ve paralarını gasp etti, aileyi de kaçırmaya çalıştı. Ancak çetelerin bu bu girişimleri köye ulaşan QSD güçlerince engellendi.