Çilaxa halkı Türk devletine karşı alanlara çıktı

Qamîşlo’nun Çilaxa ilçesinde halk, işgalci Türk devletini protesto etti, QSD'yi sahiplendi.

Qamîşlo'nun Çilaxa ilçesindeki halklar, Türk devletinin saldırılarına ve işlediği suçlara karşı eylem yaparak askeri güçleri sahiplendi.

İlçenin merkez meydanından başlayan eylemde "Yaşasın QSD direnişi" sloganı atıldı.

Eylemciler, Türk devletinin bombalaması sonucu şehit olanların fotoğrafları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini açtı.

Eylem, Şehit Mahsum Kavşağı’nda mitinge dönüştü. Burada kitleye hitap eden Kongra Star Üyesi Nezhet Seyfeddin, "Türk devleti bölge halkının iradesini hedef almakta ve irademizi kırmaya çalışmaktadır. Her türlü saldırıya rağmen onurlu ve demokratik bir yaşamda ısrar ediyoruz" dedi.


Nezhet Seyfedin, Soçi görüşmesi ve sonuçlarıyla ilgili olarak, "Bölge halkına karşı komplocu ve işgalcilerin planları devam ediyor" diye konuştu.
Bu planların amacının Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik ulus projesini yıkmak ve Suriye topraklarını işgal etmek olduğunu dile getiren Nezhet Seyfedin, Suriye’yi bölünme ve işgalden koruduğu için Şam hükümetini Özerk Yönetim ile diyalog kurmaya çağırdı.

'HALK ASKERİ GÜÇLERİN YANINDA'

Çilaxa İlçe Meclisi adına konuşan Qehreman Hemê, "Türk hükümeti bölgeyi insansız hava araçları ve topçu atışlarıyla hedef alıyor, uluslararası ve yerel güçler buna sessiz kalıyor” şeklinde konuştu.

Qehreman Hemê, Türk işgaline ve kirli politikalarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye halkının askeri güçlerin ve QSD’nin destekçisi olduğunu söyledi.