‘İşgal altındaki bölgeleri özgürleştirmeye hazırlanıyoruz’

QSD komutanlarından Hisên Koçer, kanaat önderleri ile yapılan bir toplantıda, Türk devletinin işgali altındaki bölgeleri özgürleştirmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Fırat Bölgesi’ndeki aşiretlerin kanaat önderleri, Türk devletinin gerçekleştirdiği işgaller ve yeni işgal tehditlerini tartışmak için Sirîn’deki Kültür ve Sanat Merkezi’nde toplandı.

QSD komutanlarından Hisên Koçer, toplantının başında yaptığı konuşmada, “savaş sürecinde halkın birlik olması ve varlığını savunma temelinde örgütlenmesinin” önemine vurgu yaptı.

Koçer, “Kendi kendimizi yönetiyoruz. Bölgeyi işgal etmek isteyen bütün iktidarlara boyun eğmeyeceğiz ve her türlü saldırıya sessiz kalmayacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken Koçer, “Önder Abdullah Öcalan’a neden tecridi dayatıp, meşru haklarını engelliyorlar? Önder Öcalan fikirleriyle bölge halkını geliştirdi ve egemen sistemler de bundan korkuyor. Faşist sisteme karşı durmamızın zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Birçok yönden gelen kuşatma girişimlerine işaret eden Koçer, “Şam hükümeti de bölge halkının iradesine karşı çıktı, iktidarda ısrar etti ve bu da Suriye’yi yıktı. Bu bağlamda herkes bölgenin kültürünü korumaya hazır olmalı” diye konuştu.

Hisên Koçer, “Şu anda Erdoğan’ın işgal ettiği bölgelerimizi özgürleştirmeye hazırlanıyoruz” diye noktaladı.