İşgalciler Efrîn’de 9 sivili daha kaçırdı

İşgalci Türk devleti, Efrîn’in Raco ve Cindirês ilçelerinde 9 sivili kaçırdı.

Yerel kaynaklara göre Türk devletine bağlı Feyleq El-Şam isimli çete grubu, Cindirês’in Celeme köyünde yaşayan Şakir Şêxo (36) adlı sivili kaçırdı. Şêxo’nun serbest bırakılması karşılığında ailesinden fidye istendiği öğrenildi.

Raco ilçesine bağlı Badîna köyünde , Xelîl Mihemed Mistefa (22) adlı genç, Özerk Yönetim ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle kaçırıldı. Gencin, Türk devletinin işgal bölgelerinde kurduğu “Askeri Polis” adlı paramiliter suç aygıtı tarafından kaçırıldığı bildirildi.

İşgalciler iki ay önce Xelîl Mihemed Mistefa’nın kardeşi Ajar Mistefa’yı da kaçırmıştı. Mistefa’nın akıbeti hala bilinmiyor.

Türk devletinin güdümündeki Firqet El-Hemzat çeteleri Raco ilçesinin Qude köyünde de aralarında bir kadın ve bir yaşlı erkeğin bulunduğu 5 sivili kaçırdı.

Nereye götürüldükleri bilinmeyen sivillerin isimleri şöyle: Hisên Mihemed Hemo (75), Selah Menan Şêxo, Şukrî Hisên Bakîr (50), Mihemed Mihemed Heyder, Asya Hisên Mûsa (60).

Perşembe günü de Raco ilçesinin Berbenê köyünde Mihemed Fayiq Henan (38) ve Hisên Hisên Fayiq Henan adlı kardeşler Türk devleti tarafından kaçırılmıştı.

2018’DEN BU YANA BİNLERCE KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti başta Mart 2018’den bu yana işgali altındaki Efrîn olmak üzere, işgal ettiği tüm bölgelerde bir terör ve çete rejimi oluşturdu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

İnsan hakları savunucularına göre 2021 sonu itibariyle Türk devleti Efrîn’de 4 yılda 700’ü aşkın sivili katletti, en az 8 bin 500 dolayında sivili kaçırdı. Kaçırılanların neredeyse yarısının akıbeti belli değil. Aynı süre içerisinde en az 70 kadına tecavüz edildiği belirtilirken, 2018’den beri 300 bini aşkın Efrînlinin zorla evleri ve topraklarından edildiği kaydedildi.