Özerk Yönetim 146 kadın ve çocuğu Tacikistan’a teslim etti

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, DAİŞ çetelerinin ailelerinden oluşan 42 kadın ve 104 çocuğu Tacikistan’a teslim etti.

Tacikistan’ın Kuveyt Büyükelçisi Zabidullah Zabidov başkalığındaki bir heyet Qamişlo’da Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti.

Tacikistan hayretini Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkan Yardımcısı Fener El-Giêt ile Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Yürütme Komitesi üyesi Xalid Îbrahîm kabul etti.

Dış İlişkiler Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Roj ve Hol kamplarında kalan 42 kadın ve 104 çocuk vatandaşı olduğu Tacikistan’a teslim edildi.

Düzenlenen ortak basın toplantısında Fener El-Giêt, “Bu ilk görüşme değil. Suriye’deki genel durumdan, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik tehlikelerden ve bölgelerimize dönük bölgesel tehditlerden bahsettik. Görüşmeler sonucunda heyet DAİŞ’li kadın ve çocukları ülkelerine iade etmeyi kabul etti” dedi.

Zabidullah Zabidov ise “Tacikistan Cumhuriyeti’nin Kuveyt Büyükelçisi, her zaman yabancı DAİŞ’li kadın ve çocukları ülkelerine geri götürecek” ifadelerini kullandı.