Özgürlük savaşçıları sonsuzluğa uğurlandı

Farklı bölgelerde şehit düşen özgürlük savaşçıları, Minbic ve Kobanê’de düzenlenen kitlesel tören ardından son yolculuklarına uğurlandı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn İsa'nın Hoşiye köyüne yönelik saldırısında şehit düşen QSD savaşçısı Şêx Mihemed Şêxo (Ferman Kobanê) ile Derazor'da şehit düşen Şervan Mistefa’nın (Şervan Kobanê) cenazesi, Kobanê’de bulunan Şehit Dicle Şehitliği’nde; Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Feysel Şewax ve Siwar İdlib Tugayı savaşçısı ise Minbic Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel törenlerle uğurlandı.

Kobanê’deki cenaze töreninde konuşan Fırat Bölgesi Çevre İdareleri Kurulu Eş Başkanı Arif Bali, halkı işgal saldırılarına karşı şehitlerin izinden gitmeye ve Özerk Yönetim etrafında toplanmaya çağırarak, "Herkes devrimci halk savaşı ilkesini yürütmeye, Türkiye'nin işgalinin tehdit ve saldırılarına karşı örgütlenmeye ve askeri güçlerin yanında durmaya hazır olmalıdır" dedi.

Fırat Bölgesi Kongra Star Koordinasyon üyesi Macîda Hasûn da, şehit ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, "Kobanê direnişinin şehitleri nasıl Kobanê'yi özgürleştirme sözü verdiyse ve yerine getirdiyse, iki kahraman şehidimiz gibi fedakarlıklar da bölgeyi işgalden koruyacaktır" vurgusunda bulundu.

Konuşmaların ardından şehadet belgeleri okunarak, ailelerine teslim edildi. Şehitlerin cenazeleri “Şehit namirin” sloganlarıyla defnedildi.

Minbic halkı ise şehit cenazelerini Fırat Hastanesi önünden alarak, kitlesel şekilde Minbic Şehitliği’ne taşıdı.

Siwar İdlib Tugayı sözcüsü, "Şehitlerimize, işgal altındaki bölgeler, Türk işgali ve terör örgütlerini bölgelerimizden çıkarana kadar onların yolunda yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Suriye bölgelerine yönelik zulüm kaldırılana kadar durmayacağımıza dair halkımıza söz veriyoruz” dedi.

Her iki şehidin cenazesi zılgıt ve sloganlarla defnedildi.