Şehba’da Türk işgal ordusu ve çetelerine özel operasyon  

QSD, Şehba bölgesinde, işgalci Türk ordusuna karşı gerçekleştirilen özel operasyonun sonuçlarını açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk ordusunun saldırılarına yanıt olarak Şehba bölgesinde gerçekleştirilen bir dizi eylemin sonuçlarını açıkladı.

İşgalci Türk ordusu ve radikal İslami çetelerin saldırıları sürdükçe, bu saldırılara karşı gerçekleştirdikleri eylemlerin de yayılarak devam edeceği belirtilen QSD açıklamasında, dün gece Türk ordusu ve çetelerinin Şehba bölgesinde bulunan Kilcibrin, Kifrxaşir, Able, Hezwan, Til Malid ve Susan köylerindeki noktalarına gerçekleştirilen özel operasyonların sonucunda çok sayıda çetenin öldürüldüğü belirtildi.

QSD açıklamasında şunlar ifade edildi.

“Türk ordusunun Efrin’e yönelik saldırılarına yanıt olarak, QSD’nin birlikleri dün gece Şehba bölgesinde özel bir operasyon gerçekleştirerek, Türk ordusu ve çetelerine ait noktaları hedef aldı.

Gerçekleştirilen özel operasyonların sonucunda Türk ordusu ve çetelerin çok sayıda kaybı oldu.

Özel bir birliğimiz, işgalci Türk ordusunun Mera kentinin yakınlarında bulunan Şehba’daki merkezine dün gece saat 02:00 sularında sızma eylemi gerçekleştirdi. Eylemin sonucunda en az 3 Türk askeri ve çete öldürüldü, çok sayıda çete de yaralandı. Eylemde ayrıca üzerinde doçka bulunan bir askeri araç da imha edildi.

Kilcibrin ve Kifrxaşir köylerinde Türk ordusuna ait noktalara ağır silahla eylem düzenlendi. Her iki noktada da Türk ordusuna darbe vuruldu.

Able ve Hezwan köyleri arasında ise bir birliğimiz Fırat Kalkanı çetelerini pusuya düşürdü. Eylemin sonucunda bir askeri araç içindekilerle beraber imha edildi.

Til Malid köyü çevresinde Türk ordusuna ağır silahlarla eylem gerçekleştirdi. Hedefler etkili bir şekilde vuruldu.

Susyan köyünde de Fırat Kalkanı çetelerini hedef alan güçlerimiz, hedeflerini etkili bir şekilde vurarak, çetelere darbe indirdi.”

Öte yandan, QSD savaşçılarının sabah saatlerinde Şehba Kantonuna bağlı Şex İsa ve Şeala köylerinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik düzenledikleri eylemde, 7 Türk askeri ve çetesi öldürülmüş, bir tank ve bir zırhlı araç da imha edilmişti.