Şehit Aileleri Meclisi Konferansı, Özerk Yönetimi selamladı

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Konferansı’ndaki konuşmacılar, "Özerk Yönetim, Ortadoğu’da başarıya ulaşmış tek modeldir” dedi.

“Devrimci Halk Savaşı’yla işgalci ve faşist Türk devletini yeneceğiz” sloganı adı altında başlayan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin 5’inci Konferansı’nda Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl katılımcıları selamlayarak, bir konuşma yaptı. Ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehit ailelerine ilişkin fikirleri seyredildi.

'HALKIMIZ QSD'YE DESTEĞİNİ SÜRDÜRMELİ'

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Talat Yunis, "Bu yılın Önder Öcalan’ı fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Türk devletinin işgal ettiği alanların kurtarılma yılı olmasını diliyoruz." dedi.

Talat Yunis, Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi halkının sorumluluklarına değinerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bölge halkı birlik ve beraberliği sağlamalı. Bölgeye yönelik komplo planlarını boşa çıkarmak için mücadeleyi yükseltmeli. Bu bağlamda halkımız, bölgenin istikrarı ve huzuru için mücadele eden, komplocu güçlere karşı çıkan QSD güçlerine desteğine devam etmeli.”

Kongra Star Koordinasyonu Üyesi Welîde Botî de şöyle konuştu: “Birleşenlerin birliği şehitlerin fedakârlığı sayesinde, Önder Öcalan’ın çağrısıyla gelişen halkların kardeşliği ve ortak yaşama dönük bütün planlar boşa çıktı.”

Devrimci gençlik, şehit aileleri ve özgür kadınların öncülüğünde Özerk Yönetim’in özgürlük isteyen bütün halkların garantisi olacağını belirten Welîde Botî, “Özerk Yönetim, Ortadoğu’da başarıya ulaşmış tek modeldir” dedi.

'HALKI SAVUNMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ'

Faşist Türk devletinin saldırılarına karşı mücadele sözü yenileyen QSD Komutanlarından Heyfa Mihemed, “Halkı savunmak en önemli görevimizdir” dedi.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi Üyesi Ebdulxenî Oso, Abdullah Öcalan’a dönük Uluslararası Komplo’ya dikkat çekerek, “Önder Öcalan şahsında özgürlüğüne kavuşmak isteyen halkları yok etmek istediler. Halkın, Halkların Gürzü Hamlesi’nde QSD’ye desteği, bölge halkının askeri güçlerine bağlılığının göstergesidir” şeklinde konuştu.