Şehit Aileleri Meclisi: Saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız

İşgalci Türk devletinin Til Rıfet’te düzenlediği saldırıyı kınayan Şehit Aileleri Meclisi, garantör güçler olan Rusya ve ABD’nin sessizliğine de tepki gösterdi.

Şehit Aileleri Meclisinin yüzlerce üyesi ile Efrîn ve Şehba’daki onlarca kişi, Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için Serdem Kampı önünde toplandı.

Burada yapılan açıklamada Til Rifet’te düzenlenen saldırı kınandı.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fewzi Mistefa’nın okuduğu açıklamada,  “Türk devleti bugün öğle saatlerinde bir kez daha SİHA’larla Şehba Kantonu’na bağlı Til Rifet ilçesinde halkı hedef aldı. Saldırı sonucunda 2 kişi şehit düşerken, 9 kişi de yaralandı” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Uluslararası güçlere çağrımızdır; Türk devleti ilk defa yurttaşları hedef almıyor. 2020’de de Til Rifet’te halkı hedef aldı. Sadece Til Rifet’te değil, Aqib, Kiladiyê ve Şehba’nın bütün bölgelerinde katliamlar yapıyor. Çocuklar ve halkımıza yönelik her gün saldırılar düzenleyen Türk devleti bu halkın iradesini kıramayacak. Bugün Türk devleti SİHA’larla Til Rifet sokaklarını hedef aldı. Garantör güçler olan Rusya ve ABD’nin sessizliğini kınıyoruz. Şehit Aileleri hiçbir zaman sessiz kalmayacak. “