Şehit Baran Devrim Qamişlo’da uğurlandı

23 Ağustos günü şehit düşen QSD savaşçısı Baran Devrim, Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Ehmed Omer Qehreman (Baran Devrim) 23 Ağustos'ta şehit oldu.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Miheydin Hesen, Şehit Delil Şehitliği’nde düzenlenen cenaze töreninde şehidin ailesine taziyelerini ileterek, "Devrimin başlangıcından bu yana çok sayıda savaşçı çağrıya cevap verdi. Baran gibi çok sayıda genç, onurunu ve toprağını korumak uğruna canlarını feda etti" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) üyesi Ayid İbrahim de, Kuzey ve Doğu Suriye halkının işgalci Türk devletinin saldırılarına maruz kaldığını ve devrimin kazanımlarını boşa çıkarmak için kendilerine karşı acımasız planlar yapıldığını belirtti. İbrahim, "Rusya, İran ve Türkiye, Kürt halkının soykırım politikası üzerinde bir kez daha anlaştılar. Ama halk eskisi gibi değil. Bir davamız var. Projelerimiz var. Devrimci halk savaşı ruhuyla başarıya ulaşacağız" dedi.

QSD adına konuşan Mihemed Zêdan da 15 Mart 1984 şehitlerini anarak, "Bu yürüyüşün şehitleri sayesinde Ortadoğu halkı onurlu ve özgür bir hayat yaşıyor. Önder Öcalan'ın fikir ve felsefesine dayanan 19 Temmuz Devrimi'nin temeli 15 Ağustos direnişidir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.