Şehit Cûdî Amanos Halep’te uğurlandı

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde yaşayan yüzlerce kişi YPG savaşçısı şehit Cûdî Amanos’u sonsuzluğa uğurladı.

Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde yaşayan yüzlerce kişi, 12 Temmuz'da meydana gelen trafik kazasında şehit düşen YPG savaşçısı Cûdî Amanos'un cenazesini törenle toprağa verdi.

Şêxmeqsûd Mahallesi'nin batısındaki Şehit Xalid Fecir Hastanesi önünde toplanan kitle, Şehit Cûdî Amanos'un cenazesini teslim aldı. Ardından yurttaşlar, araç konvoyu ile Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne gitti.

Halep Halk Savunma Birlikleri (YPG) komutanlarından Şervan Efrîn, şehitlikte yaptığı konuşmada YPG ve YPJ'nin ülkeyi işgalcilerden kurtarmak için yaptığı fedakarlıklara işaret ederek, "Temmuz ayı direniş ve fedakarlıkların ayıdır. Şehit Akif Yılmaz, Kemal Pîr, Mehmet Hayri Durmuş ve Ali Çiçek ile başlayan zindan direnişi 19 Temmuz Devrimi'nin kazanımlarıyla sona ermiştir” ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki toprakların kurtarılmasının ana hedefleri olduğunu dile getiren Şervan Efrîn, şehit Cûdî Amanos ve arkadaşlarına demokratik, özgür ve çok renkli bir toplum kurulana kadar onların yolunun takipçisi olacağına söz verdi.

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Remziye Salih yaptığı konuşmada, "Kürt halkı amacına ulaşana ve ülkesini kurtarana kadar fedakarlık yapacaktır. Mücadeleyi yükselterek ülkenin korunması için canını feda eden şehitlerimizin hayalleri gerçek olacaktır" dedi.

Halep Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) üyesi Zekiye Mistefa şehadet belgesini okuyarak, şehidin ailesine teslim etti.

Törenin sonunda şehit Cûdî Amanos'un cenazesini toprağa verildi.