Şehit Cûdî Qamişlo’da uğurlandı

QSD savaşçısı Azad Arîs’i (Cûdî Firat), Qamişlo halkının omuzlarında Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Eyn Îsa’da Türk devleti ve çetelerinin 13 Şubat günü işgal saldırılarına karşı direnişte şehit  düşen Cûdî Fırat’ın cenazesi Qamişlo’da binlerin katılımıyla toprağa verildi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Meclis üyesi Kefo Osman, Cûdî Fırat'ın ailesine ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarına taziyelerini iletti.

Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu kınayan Kêfo Osman, "Hiçbir güç bizi Önder Öcalan ve Kürdistan Özgürlük Hareketi düşüncesinden uzaklaştıramaz, Kürdistan dağlarındaki direnişi sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin Ortadoğu'da barışın tesis edilmesi ve Kürt sorununun çözümü için mücadele ettiğini tüm dünyaya kanıtladığını söyleyen Kêfo Osman, "Kürt savaşçıları, insanlığı terörün her türlüsünden korumak için canlarını verdiler. Zafere kadar şehitlerin yolunda gideceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehit Cudi Fırat’ın annesi, Kuzey ve Doğu Suriye halkının direnişini telefonla selamlayarak, "Çocuklarımın şehadetinden gurur duyuyorum, Cûdî, Kürdistan halklarının evladıdır. Onların yolu namus yoludur, biz de o yoldan gideceğiz" ifadelerine yer verdi.

Şehidin cenazesi, kimlik belgesi okunarak Şehit Aileleri Meclisi'ne teslim edildikten sonra sloganlar eşliğinde toprağa verildi.