Şehit Cuma Sirîn toprağa verildi

Şehit Cuma Sirîn'in cenazesini Kobanê'nin güneyindeki Sirîn Şehitliği’nde yapılan törenle toprağa verildi.

Reqa kendinde geçen Çarşamba günü şehit düşen QSD savaşçısı Cuma Elî’nin (Cuma Sirîn) cenaze töreni için yüzlerce kişi Sirîn Şehitliği’nde bir araya geldi.

Törende konuşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanlarından Nîzar El Mûsa, bölgeye saldıran tüm güçlere karşı savaşmaya hazır olduklarını belirterek, “Ne kadar saldırıyla karşılaşırsak karşılaşalım, bölgemizdeki topraklardan vazgeçmeyeceğiz. Projemiz demokratik bir projedir ve hiçbir tarafın şehitlerin fedai ruhuyla kurtardığı ülkemize saldırmasına izin vermeyeceğiz. Türk devleti ve çeteleri artık kolay lokma olmadığımızı iyi bilmelidir" dedi.

Suriye Gelecek Partisi Fırat Meclisi Başkanı Ferhan Hec İsa ise şunları dile getirdi: 

“Çocuklarımız bizler güven içinde yaşayalım diye canlarını feda ediyorlar. Bu yüzden bizim uğrumuza ve topraklarımız için şehit düşen tüm ölümsüzleri selamlıyoruz. Bizim için canlarını feda edenlere layık olabilmek için gerekirse biz de canımızı veririz.

Hepimiz bu yolda olacağız. Bizler savaşın destekçisi değiliz ama kendimizi savunuyoruz ve hayat bizi yok olmamak için silaha sarılmaya zorluyor. İlk kararımız ve hedefimiz tüm bileşenlerin olduğu demokratik bir Suriye'yi inşa etmektir.”

Sirîn aşiretleri sözcüsü Hemîd El Îbrahîm de, “Bugün buradayız ve gücümüz şehitlerimizin fedakarlıkları sayesindedir. Herkes bu toprakları savunmaya hazır olmalıdır. Türk devleti ve topraklarımızın savunmak için birlik olmak ve güçlerimizin yanında olmak bize düşer” diye konuştu.

Şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edilirken, şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde defnedildi.