Şehit Dendeh Zexîre Şedadê’de uğurlandı

Girê Spî’de şehit düşen QSD savaşçısı Dendeh Zexîre, Şedadê Şehitliği’nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Girê Spî Kantonu’na bağlı Tirawaziyê bölgesinde görevi başındayken 30 Temmuz’da şehit düşen QSD savaşçısı Dendeh Zexîre, Şedadê Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Dendeh Zexîrê’nin cenazesini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi önünden alan yüzlerce kişi, Şedadê Şehitliği'ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte, QSD savaşçıları askeri bir tören gerçekleştirdi. 

Ardından şehidin ailesine başsağlığı dileyen Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebîr Nezal, barışın sağlanmasında şehitlerin fedakarlığını unutmayacaklarını ve şehitlerin hedeflerini gerçekleştireceklerini kaydetti.

QSD güçlerine ve şehit ailesine başsağlığı dileyen Tirwazê cephesindeki komutanlardan Kazim Hesekê ise; “Bugün işgalci Türk devleti ve çetelerinin tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu tehlikelerin önünü almak için bütün bileşenler ve aşiretler birlik içinde olmalıdır. İşgal edilen her karış toprağımızı kurtarmak için bütün gücümüzle çalışmalıyız. İçinden geçtiğimiz süreç tehlikelidir, tek bir el olarak bu kutsal toprakları, şehitlerin toprağını koruyacağız.”

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ela Selûm, şehidin şehadet belgesini ailesine teslim etti. Şehidin cenazesi slogan ve zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.