Şehit HPG gerillası Delîl Welat Amûdê’de anıldı

İşgalci Türk ordusunun saldırısında şehit düşen HPG gerillası Delîl Welat, Amûdê’de anıldı.

İşgalci Türk ordusunun 19 Eylül 2019'da Medya Savunma Alanlarına yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG gerillası Hesen Bozo (Delîl Welat) için Amûdê’de tören düzenlendi.
Amûdê Şehit Aileleri Meclisi, HPG gerillası Delil Welat için ilçedeki evinin önünde gıyabi tören düzenledi.
Törene siyasi parti temsilcileri, sivil kurumlar, İç Güvenlik Güçleri ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri katıldı.

'HALK DÜŞMANLARINA KARŞI ŞEHİT DÜŞTÜ'

Törende konuşma yapan Amûdê Şehit Aileler Meclisi üyesi Ziyor Mihemed şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Kızlarımız ve çocuklarımız sadece işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı değil tüm halk düşmanlarına karşı savaşıyor. Kürdistan halkının kurtuluşu için yönlerini savaş cephelerine verip devrime katıldılar” dedi.
Mihemed şöyle devam etti: “Türk devleti tüm ağır ve yasaklı silahları kullanmasına rağmen kahramanlarımız şehit olana kadar savaşıp direniyorlar. Tıpkı Şehit Delil Welat gibi. Bugün bile binlerce savaşçımız özgür bir yaşam için mücadeleyi büyütüyor. Kürt halkının gücü, direnişi ve mücadelesi zindanlarda bile Önder Öcalan’ladır. Güçlerimizin halklarımızla kazanacağına ve Kürdistan'ın özgürlüğünü inşa edeceğine inancımız tamdır. Şehit Aileler Meclisi bu temelde mücadelesini büyütecek.”
Suriye Gelecek Partisi üyesi Şîlan Ehmed ise “Şehitlerin izindeyiz demek yeterli değil. İzlerinden nasıl gideceğimizde önemli. Askeri güçlerimiz bu devrimin kurulmasında en büyük desteği verdi ve Şehit Delil Welat da bu devrimin kurucularından biriydi” diye belirtti.
Şîlan Ehmed, sözlerine şöyle devam etti: “İşgalci Türk devleti Başûrê Kurdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye'ye vahşice saldırıyor. Binlerce kız ve erkek çocuğumuz saldırılara karşılık veriyor. Bundan dolayı bu mücadeleye destek vermemiz ve büyütmemiz gerekir.”
Şilan Ehmed, mücadelenin büyütülmesi ve işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarının karşısında durulması çağrısı yaptı.
Konuşmaların ardından Şehit Delil Welat’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.