Şehit Jiyan Tohildan’ı Halep'te binlerce kişi uğurladı

​​​​​​​QSD ve YAT komutanı Jiyan Tohildan'ın cenazesi Şêxmeqsûd mahallesinde bulunan şehitlikte binlerin katıldığı törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Halep’te binlerce kişi, QSD ve YAT komutanı Selwa Yusif'un (Jiyan Tohildan) cenazesini görkemli bir törenle uğurladı. 

Halk, şehit Jiyan Tohildan'ın cenazesini Xalid Fecir Hastanesi'nden alarak kitlesel konvoyla Şêxmeqsûd mahallesindeki Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Şehitliği’ne getirdi. Kitle burada üç şehidin fotoğrafını taşıyarak YPG, YPJ ve YAT bayrakları açtı. 

Şehitlikte YPG ve YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

YPG ve YPJ Genel Komutanlığı adına Komutan Rohilat Efrîn, Halep Şehit Aileleri Meclisi, meclis üyesi Roşan Mihemed ve şehit Jiyan’ın ailesi adına annesi Asya konuştu. 

Rohilat Efrîn konuşmasının başında tüm özgürlük şehitlerini andı ve şehit Jiyan Tolhildan'ın intikamını katillerden ve işgalcilerden alacağına söz verdi. 

'JİYAN BAŞARILAR YARATMADA ÖRNEK OLDU' 

Şehit Jiyan’ın devrimin kazanımlarına yönelik sürekli saldırılara rağmen mücadele azmini asla kaybetmediğini kaydeden Rojhilat, devrim mücadelesinin fedakarlık ve mücadele örnekleri olan Jiyan yoldaş gibi binlerce kişinin varlığıyla devam ettiğini söyledi. 

Şehit Jiyan'ın mücadelesinden bahseden Rojhilat Efrîn, Serêkaniyê'ye yapılan ilk saldırılardan Halep'e, Hol kampı, Şengal, Şehit Rubar Hamlesi ve Minbic ile Dêrazor'un özgürleştirilmesi gibi önemli hamlelerde yer aldığını vurguladı. 

Şehit Jiyan'ın bilgeliğinin komutadaki başarının bir örneği olduğunu belirten Rohilat, "Devrimin temelleri Jiyan ve arkadaşları tarafından kuruldu. Bu devrim galip geldi ve asla çizgisinden sapmadı. Devrim mücadelemiz hedeflerine ulaşmaya devam edecek” dedi.

Rojhilat, şehit Roj Xabûr ve Barîn Botan'ı hatırlatarak; "İki yoldaşımız da devrime katılımlarındaki inançları ve ilkeleri için canlarını feda ettiler” şeklinde konuştu.

 Devrimlerinin başlangıcını unutmayacaklarını söyleyen Rojhilat Efrîn, “Şimdi eskisinden daha güçlüyüz. İşgalcilere karşı önder Abdullah Öcalan'ın felsefesinin ruhuyla mücadelemizi ve direnişimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

'SALDIRILARIN SORUMLUSU ULUSLARARASI KOALISYON'DUR' 

YPJ Genel Komutanlığı adına bu saldırıları kınadıklarını söyleyen Rojhilat, “Uluslararası Koalisyon'un denetlediği bölgenin hava sahasını ihlal eden bu saldırılardan uluslararası koaliyon sorumludur” dedi. 

Türk devletinin DAİŞ’i yok etme hamlesinin komutanını hedef alması, DAİŞ’in yenilgiye uğratma çabalarının engellemesi anlamına geldiğini vurgulayan Rojhilat Efrîn, bölge halkının kazanımlarına karşılık vermeye ve kazanımları korumaya hazır olduklarını kaydetti.

 ‘JİYAN, ŞEHİT KARDEŞİ ALİ’NİN İZİNDE YÜRÜDÜ’ 

Şehit Jiyan'ın annesi Asya, Jiyan'ın devrimi korumak için şehit olan kardeşi Eli'nin izinden gittiğini söyledi.

Asya, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana ve özgürlük şehitlerinin intikamı alınana kadar şehitlerin yolundan gideceğine söz verdi.

Konuşmaların ardından Şehid Jiyan Tolhildan'ın naaşı Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Şehitliği’nde sloganlar eşliğinde toprağa verildi.