Şehit Necim El Mihêmîd son yolculuğuna uğurlandı

Dêrazor Askeri Meclisi savaşçısı Şehit Necim El Mihêmîd, son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrazor Askeri Meclisi savaşçısı Şehit Necim El Mihêmîd’in cenazesi yüzlerce kişinin katılımıyla Şedadê Şehitliği’ne son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’deki Şehit Sarya Hastanesi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, şehidin cenazesini alarak Şedadê’deki şehitliğe doğru hareket etti.

QSD savaşçıları şehitlikte askeri bir tören düzenledi. Burada kısa bir konuşma yapan Sor Şehit Aileleri Meclisi yönetim üyesi Xeys El Îbrahîm, kahramanlık destanları yazan şehitleri selamladı.
Dêrazor Askeri Meclisi’nin bir şehidini uğurladıklarını belirten El Îbrahîm, “Şehitler direnişin adresleri ve amaçlarının zafer olduğunu kanıtladı” dedi.

'HALKI İÇİN CANINI FEDA ETTİ'

Ardından konuşma yapan Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Seîd El Xerîb, “Bugün, görevini yerine getirdiği esnada hainler tarafından şehit edilen meclisin kahramanlarından birini uğurluyoruz. Şehit Necim El Mihêmîd halkı için canını feda etti. Zafere ulaşıncaya kadar yolunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Deham Ferec, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.
Şehit Necim El Mihêmîd sloganlarla toprağa verildi.