Şehit Nûjiyan Ocalan’ı binler uğurladı

Türk devletinin Kobanê’ye yönelik SİHA saldırısında şehit düşen Nûjiyan Ocalan, Şehba’da binlerce kişinin katıldığı görkemli törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Efrîn bölgesinden binlerce kişi Kobanê şehidi Nûjiyan Ocalan’ı sonsuzluğa uğurlamak için Çağın Direnişi Şehitliği’nde toplandı.

25 Aralık gecesi Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu şehit düşen Nujiyan Ocalan’ın cenazesini Avrîn Hastanesi’nden alan binlerce kişi Ehras ilçesinde bulunan Çağın Direnişi Şehitliği’ne doğru harekete geçti.

Şehitlikte yapılan saygı duruşunun ardından Şehba Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Menal Şêxo, konuşma yaptı.

Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Menal Şêxo, “Türk işgalciliği her türlü yolla direnişimizi kırmaya çalışıyor. Önder Öcalan’a uyguladığı ağır tecridi ağırlaştırırken bir yandan da Efrîn halkına yönelik saldırılarına devam ediyor. Uluslararası kamuoyu bu saldırılara ortaktır. Hukuk örgütlerinin bir an önce harekete geçmesini ve Türk devletinin Suriye’de işgal ettiği topraklardan çıkarılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Demokratik Toplum Eğitim Komitesi Üyesi Avdar Elo, Şehit Nujiyan Ocalan’ın şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Törenin sonunda Şehit Nujiyan Ocalan, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.