Şeyh Rihal: Yurdumuzu savunacağız

El Elî aşiretinin Welid kabilesinden Şeyh Remedan Rihal, her yurttaşın Türk işgalciliğine karşı durması ve QSD’nin yanında yer alması gerektiğini belirterek, yurtlarını savunacaklarını söyledi.

Şeyh Remedan Rihal, tüm Suriyelilere Türk devletinden uzak durmalarını, işbirlikçiliği reddetmelerini isteyerek, silah kaldırabilecek herkese seslendi: "İşgalcilere karşı savaşmak öncelikli görevdir, toprağınızı savunun, çünkü toprağınız onurunuzdur."

El Elî aşiretinin Welid kabilesinden Şeyh Remedan Rihal, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarıyla ilgili ANHA’ya konuştu. 

Türk devletinin, yıllardır her türlü savaş uygulamasını Suriye topraklarında denediğini belirten Şeyh Remedan Rihal, şunları söyledi: “Her türlü silahı kullandı. Alanlarımızı işgal ederek demografik yapıyı değiştirdi. Doğamızı tahrip ve talan etti. Kendi parasını bu alanlarda zorunlu kılarak Suriye parasını ortadan kaldırdı. Suriye'nin tüm tarihi yerleri onun eliyle tahrip edildi ve birçok tarihi eser yok edildi.”

TÜRK DEVLETİNDEN UZAK DURUN

Suriye topraklarının Akdeniz’den Irak sınırına, Ürdün sınırından Tükiye sınırlarına kadar bir olduğunu söyleyen Şeyh Remedan Rihal, Türk devletinin on binlerce Suriye vatandaşını kendine asker yaptığını, Suriye vatandaşlarından ajanlar yarattığını belirtti. 

Şeyh Remedan Rihal, şöyle devam etti: “Binlerce genç kendi ülkesini savunmak için canını ortaya koyuyor. Bu çocuklar bu topraklardaki aşiretlerin, bu topraklardaki halkın çocuklarıdır ama Türk devleti ajanlar yoluyla bizim çocuklarımızı katlediyor. Ajanlaştırdığı bu kişilikler kendi eliyle kendi kardeşlerinin ölümüne ortak oluyor. Bu ajanlar şunu bilsin; senin ajanlık yaptığın bu devlet, bir gün gelecek senin aileni, kardeşini, anneni, babanı ve aşiretini öldürecek. Türk devletine bilgi veren haindir. Bu en büyük suçtur ve cezasız kalmamalı. Türk devletinden uzak durun.”

TÜRK DEVLETİNE KARŞI DURACAĞIZ

QSD’nin sadece bir hamle olarak değil, tek bir ajan bu topraklarda kalana dek operasyonlarını sürdürmesi ve topraklarını hainlerden arındırmasını isteyen Şeyh Remedan Rihal, “Aşiretler olarak sonuna kadar QSD’nin yanında yer alarak, hem kendi savunmamızı hem de halkımızın savunmasını  yapacağız. Türk devletinin faşizmine, onun işbirlikçi ve ajanlarına karşı büyük mücadele vereceğiz. Silah kaldırabilecek herkese sesleniyorum; işgalcilere karşı savaşmak öncelikli görevdir, hatta İslamiyete göre işgalcilere karşı ayaklanmak ve silah kaldırıp kendi topraklarını savunmak farzdır. Silah kaldırabilecek herkes, topraklarınızı savunun ve QSD’nin yanında yer alın. Bu topraklar sizindir ve sizin onurunuzdur” şeklinde konuştu. 

Din alimlerine, İslam Birliği devletlerine ve Arap Birliği’ne seslenen Şeyh Remedan Rihal, “Türk devleti suriye halkının kanını dökmeyi kendine helal görüyor. Buna karşı sessiz kalmaya devam mı edeceksiniz” diye sordu.