Abdullah: Şehit Avesta’nın direniş ruhuyla direneceğiz

Kürt halkına direnişi büyütme çağrısı yapan TEV-DEM Eş Başkanı Asya Abdullah, “Bizler Türk devletinin soykırım ve işgalciliğine karşı şehit Avesta’nın direniş ruhuyla direneceğiz” dedi.

“Kamuoyuna acil çağrı” başlığıyla yazılı bir açıklama yapan TEV-DEM Eş Başkanı Asya Abdullah, “Avesta Xabur ve tüm şehitlerimizin ruhuyla direneceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Efrîn’de gururluyuz” dedi.

TEV-DEM Eşbaşkanı Asya Abdullah’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle: “Türk devletinin aralıksız bombardımanları 9’uncu gününde. Türk devleti bu süreç içerisinde hiç durmadan Efrîn halkına, zeytin ağaçlarına, dağlarına, derelerine, barajların ve nehirlerine karşı tüm çeşit silahları kullanıyor. Uçaklar, tank, top, helikopter ve füzeler kullanarak Efrîn halkına karşı tüm kinini kusuyor. Saldırılar insanlar, ağaçlara, taşlara ve tüm canlılara karşı gerçekleşiyor. Bu yolla Efrîn’deki her şeyi yok etme savaşı yürütüyor. Evlerini, onurlarını, zeytinlerini, topraklarını ve göklerini korumak isteyen insanlara karşı vahşice saldırıyorlar. Onurunu ve namusunu koruyan kişilerin tarihlerini, kültürlerini ve varlıklarını hedef alıyorlar.

Türk hükümeti tüm askeri araçlarını vahşice, halkımıza ve geçtiğimiz yıllar boyunca teröre karşı direnişte ve güvenliğin sağlanmasında sembol olan güçlerimiz YPG, YPJ ve QSD’ye karşı kullanmaktadır.

Türk devleti açıkça herkese tüm Suriye halkı ve insanlık adına teröre karşı savaşan, şu anda hala Dêra Zor’da DAİŞ’e karşı savaşan bu güçleri yok etmek istediğini söylüyor.

Türk devletinin bu saldırıları DAİŞ’in saldırılarından tehlikelidir. Çünkü saldırıları BM ve NATO üyesi olarak tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştiriyor. Herkesin gözleri önünde sağlık merkezleri yıkıldı, ambulanslar hedef alındı, Meydanke Barajı da bu saldırılardan kurtulamadı. Çoğu sivil onlarca şehit ve yaralı var. Kurbanların çoğu Suriye’nin diğer yerlerinden göç edip özerk yönetimin sağladığı güvenli Efrîn’e sığınan çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyor. Yarım milyondan fazla Suriyeli buraya yerleşmişti.

Eğer uluslararası toplum sessiz kalmamış olsaydı bu katliamlar gerçekleşmez, Türk devleti bu şekilde insanlık değerlerini ve uluslararası sözleşmeleri çiğneyen düşmanca saldırıları gerçekleştirmeye cesaret edemezdi.

Avesta Xabur ve tüm şehitlerimizin ruhuyla direneceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Efrîn’de gururluyuz. Barışın ve huzurun Efrîn’inden tüm uluslararası topluma çağrı yapıyoruz. Çağrımız özellikle Efrîn’in sesini tüm dünyaya duyurmaları için tüm Kürdistanlılara, demokratik güçleredir. Efrîn’e gerçekleşen vahşi saldırıları tüm kamuoyuna duyurmaları çağrısı yapıyoruz.

Aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi’ne, Avrupa Birliği ve teröre karşı uluslararası koalisyona Efrîn’deki duruma karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısı yapıyoruz. DAİŞ’e karşı savaşan ve darbe vuran güçlerimize karşı yapılanlara ortak olmamak için bir an önce Efrîn halkı ve topraklarının korunması için hareket geçmelidirler. Güçlerimizden Suriye’de teröre karşı mücadelesini sürdürmesi, bölgede ve tüm dünyada güvenliği sağlaması beklenmektedir."