Al Tuhayfiayn QSD’nin yanında

Al Tuhayfiayn Aşireti, Türk devletinin Suriye’nin tamamında huzuru bozmak için her türlü yolu denediğini belirterek, işgale karşı duracaklarını ve QSD’nin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Al Tufayhiayn Aşireti Kanaat Önderi Muhammed Ahmed El Ali, Türk halkına değil bölgeye dönük başından beri tüm saldırılarda parmağı olan Türk rejimine karşı durduklarını vurgulayarak, “Bu saldırılar tüm Suriye halklarınadır. Onurlu her insan kendini savunacaktır” dedi.

Muhammed Ahmed El Ali, Türk devletinin işgal tehditleri ve devam edene saldırılarına ilişkin ANF’ye konuştu.

Türk devletinin başından beri Suriye topraklarındaki tüm çeteleri desteklediğini; sadece çetelerin adlarının değiştiğini belirten Muhammed Ahmed El Ali, “Baxoz’un da işgalden kurtarılmasıyla aslında Türk devleti kaybetti. Bunun için de çeteleri Efrîn ve Serêkaniyê bölgelerine gönderdi. Bunlar DAİŞ’liydi. Sadece isimleri değişti” dedi.

ARAP DEVLETLERİ DE SESSİZ

Türk devletinin bölgeye dönük bombardımanına ve buna karşı süren sessizliğe tepki gösteren Muhammed Ahmed El Ali, şunları dile getirdi: “Birleşmiş Milletler sessiz. Bazen basit açıklamalarla geçiştiriyor. Tüm Arap devletleri de sessiz kalıyor. Şimdiye kadar hiçbir devlet buna karşı ses çıkarmadı.”

BİRLİK OLMANIN ZAMANI

Bölge topraklarından çıkan ve savunan tek gücün QSD olduğunu; Kuzey ve Doğu Suriye’nin çocuklarından oluştuğunu söyleyen Muhammed Ahmed El Ali, “Qamişlo’dan Baxoz’a kadar özgürleştirmiştir. Kimse bu gerçeği inkar edemez. Kuzey ve Doğu Suriye ve tüm Suriye halklarına sesleniyorum; işgale karşı birlik olalım. Farklı fikir anlaşmazlıklarını bir kenara bırakarak işgale karşı birliğimizi oluşturmanın zamanı. İşgal altındaki topraklarımızı özgürleştirirsek bunları da çözeriz. İşgal altında yaşayanlar iyi bilmelidir ki, Suriye’nin çocuklarıdır. Tüm devletler tarafından çete olarak görülüyor, satılıyor, kullanılıyor. Elin kanlı değilse ülkene dönebilirsin. Sonuçta bu toprakların çocuğusun. Bu yoldan geri dön.”

ONURLU HER İNSAN KENDİNİ SAVUNUR

Saldırılara karşı onurlu her insan gibi kendilerini savunacaklarının bilinmesini isteyen Muhammed Ahmed El Ali, şunları ekledi: “Kuzey ve Doğu Suriye halkları sürece hazır olmalıdır. Siviller de kendini bu savaşta asker bir savunucu olarak görmelidir. Biz Türk halkına değil Türk rejimine karşı duruyoruz. Bölgeye dönük her saldırı siyasetinde Türk devletinin parmağı var. Bu saldırılar tüm Suriye halklarına dönüktür. O yüzden onurlu her insan kendini savunacaktır. PKK bahanesiyle saldıracaklarını belirtiyorlar. Bu doğru değildir. Esas amaçları, Kuzey ve Doğu Suriye ile halklarıdır. Aşiretler olarak olası saldırıda işgale karşı duracağız.”