Aldar Xelîl: Meclis ve komünler güçlendirilmeli

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil, devrim kazanımlarının korunması için kurum, meclis ve komünlerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil, Şehit Aileleri Meclisi’nin 5’inci Konferansı’nda konuştu.

Xelil “Komplocu devletler kapitalist fikirleriyle, Önder Abdullah Öcalan’ın demokratik ve özgür fikirlerini reddediyor. Önder Öcalan’ı esir alarak, halkı ve demokratik fikirlerini yok etmek istedi” dedi.

Xelil, şehit ailelerinin Şehit Aileleri Meclisi çatısı altında örgütlenmesinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin başarıya ulaştığını ve Uluslararası Komplo’nun boşa çıktığının ispatı olduğunu ifade etti.

“Şehit Aileleri Meclisi ve halkın kurumlar içerisinde örgütlü bir düzeye ulaştırılması, Kuzey ve Doğu Suriye devriminin başarıya ulaştığının kanıtıdır” diyen Xelil, “başkaldıran halkların özgür ve demokratik bir yaşama kavuşması için mücadelenin büyütülmesi” gerektiğini vurguladı.

Aldar Xelîl, Kuzey ve Doğu Suriye devriminin Suriye halklarının beklentilerini karşıladığını söylerken, “Devrim kazanımlarının korunması için kurum, meclis ve komünlerin güçlendirilmesi gerekir” diye ekledi.

Özgür toplum inşasında öz yeterliliğin önemine dikkat çeken Xelil, öz yeterliliğin temelinde yerel üretim ve komünal ekonominin yattığını belirtti.