Amûdêliler işgalcilere karşı yürüdü

Rojava’nın Amûdê kentinde öğretmenlerin öncülüğünde yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin saldırıları ve tehditlerini protesto etti.

Öğretmenler öncülüğündeki yürüyüş Özgür Kadın Meydanı’nda başlayarak Şehîd Cîhan Meydanı’na sürdü.

Yürüyüşte işgalci Türk devletinin saldırılarında katledilen ve yaralanan çocukların fotoğrafları taşındı.

Amûdê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Zîwer Elî, “Dünyada Kuzey ve Doğu Suriye ve Rojava Kürdistanı gibi her türlü saldırı, işgal, yıkım ve acıya rağmen askeri güçlerinin yanında durarak devrimci halk savaş ruhuyla mücadele eden, ülkesini savunan ve yıllarca mücadele eden bir örnek az bulunur. Erdoğan’ın faşizm ve işgali öyle bir düzeye ulaşmış ki, kadın, çocuk ve yaşlı demeden vahşi bir şekilde dünyanın gözü önünde katlediyor” dedi.

Zîwer Elî, Türk devleti 4 parça Kürdistan’da bize saldırıyor, çocuklarımızı katlediyor. Özellikle halka öncülük eden şahsiyetler saldırıların hedefi oluyor. Önder Apo’nun felsefesi dışında dünyada insan hakları yok edilmiş. Önder Apo’nun ideolojisi ve felsefesi insani değerlerin korunması için tüm insanlığa öncülük ediyor” diye ekledi.

Zîwer Elî,  “Bugün bizden istenenler; her alanda kendimizi güçlendirmek, 24 saat mücadele ederek, Türk devleti ve ortaklarının politikalarını boşa çıkarmaktır. Halkımızda tüm gücüyle devrimci halk savaşı ruhuyla mücadele savaşmalı ve mücadele etmelidir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yürüyüş, “Bimire Îxanet” sloganlarıyla son buldu.