‘Bedeli ne olursa olsun, Efrîn özgürleştirilecek!’

Efrîn Kantonu Meclisi, Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilişinin dördüncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “bedeli ne olursa olsun Efrîn’i özgürleştireceklerini” kaydetti.

İşgalci Türk devleti Efrîn’i 18 Mart 2018’de işgal etti. İşgalden bu yana sistematik olarak savaş suçları işleniyor.

Efrîn Kantonu Meclisi, Serdem Kampı’nda bir açıklama düzenledi. Açıklamaya Serdem Kampı Meclisi üyeleri de katıldı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Efrîn katliamının üzerinden 4 yıl geçti ve faşist Türk devleti katliamlarını hala devam ettiriyor.

Efrîn, 4 yıldır Erdoğan’a bağlı DAİŞ çetelerinin ateşiyle yanıyor. Kaçırma, demografisinin değiştirilmesi, Efrîn’deki sivillerin evlerine ve mallarına el koyma, kültürün yok edilmesi, tarih ve doğası Erdoğan’ın başını çektiği MİT ve çetelerin eliyle yok edilmeye, ayaklar altına alınmaya devam ediyor.

Bu ihlaller kendisini insan haklarını koruduğunu iddia eden örgütlerin ve dünyanın gözü önünde yapılıyor.

Bütün dünya Efrîn’in gelişmiş ve teknolojik silahlara karşı 58 gün nasıl direndiğine şahit oldu.

Efrîn halkı 4 yıl önce zorla yerinden edilerek göçertildi. Hala mücadelesini sürdürüyor ve bütün zorluk ve baskılara rağmen gün geçtikçe mücadele ısrarları artıyor.

Şehba’daki bütün göçmenler mücadelelerinde kararlı. Faşist Türk devleti sürekli sivilleri bombalıyor ve katliamlar gerçekleştiriyor.

Efrîn halkı olarak soruyoruz, ‘İnsan hakları kurumları nerede ve baskıcı kapitalist sisteme karşı halkları ve halkların geleceğini ne zamana kadar duymayacaklar?’

Efrîn halkı olarak, daha önce şehitlere söz verdiğimiz gibi sözümüzü tekrarlıyoruz, bedeli ne olursa olsun, Efrîn’i özgür ve onurlu bir yere çevirene kadar mücadelemizi sürdürecek ve geri adım atmayacağız.

İnsan haklarını koruduğunu iddia eden örgütlere ve BM’ye halkların davasına karşı yaklaşımlarını tekrar gözden geçirmeleri ve bu katliamları belgeleyip katil Erdoğan’ı yargılamaları çağrısında bulunuyoruz.”