Büyük İngiliz sendikasından Johnson’a Efrîn çağrısı

İngiltere’de milyonlarca kamu emekçisini temsil eden UNISON sendikası, Türk devletinin Efrîn’e işgal saldırılarına karşı uyarırken, Kürtlere karşı İngiliz silahlarının kulllanılmasına izin verilmemesini talep etti.

UNISON adına Genel Sekreter Dave Prentis tarafından Büyük Britanya Dışişleri Bakanı Boris Johnson’a yönelik yazılan açık mektupta, Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırısından dolayı derin endişe içerisinde olunduğu vurgulandı.

İNSANİ KRİZ DAHA DA DERİNLEŞECEK!

UNISON’un mektubunda, Suriye’den milyonlarca kişinin kaçtığı, yine milyonlarca kişinin ise ülke içerisinde mülteci konumuna düştüğü hatırlatıldı. Efrîn’de yaşayan yoğun Kürt nüfusuna ek olarak Suriye’nin değişik kentlerindeki çatışmalardan kaçan yüz binlerce mülteci olduğuna dikkat çekilen mektupta, Türkiye ve çetelerinin saldırısının insani krizi daha da derinleşeceği uyarısı yapıldı.

UNISON, Türk hükümetiyle PKK arasındaki ateşkesin Temmuz 2015’te sona ermesi ardından şehirlerden büyük göçler yaşandığı ve binlerce Kürdün yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Mektupta, Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırısının Kuzey Kürdistan’daki çatışmaların genişletilmesi gibi göründüğü ve operasyonla hem Türkiye’de hem de Suriye’de barış beklentilerinin yok edildiği dile getirildi.

SİLAHLARIN KÜRTLERE KARŞI KULLANILMAMASI SAĞLANSIN

Britanya Dışişleri Bakanı’nın acilen Türk hükümeti nezdinde devreye girmesi istenen mektupta, Efrîn ile Suriye’nin diğer yerlerindeki Kürt bölgelerine yönelik saldırıların durdurulması için baskı yapılması talep edildi. Mektupta, Britanya hükümetinden Türkiye’ye silah satışlarını acilen durdurması ve bugüne kadar satılan silahların Kürtlere karşı kullanılmayacağı konusunda çaba sarfetmesi de istendi.

UNISON, Büyük Britanya’yı oluşturan ülkelerden olan İngiltere’de kamu alanında çalışan 1,3 milyon memur ve diğer emekçileri temsil ediyor.