Cebhet El-Ekrad: Türk işgalini sonlandıracağız

Cebhet El-Ekrad, Til Hasil ve Til Eran katliamları kurbanlarını andı, "Türk işgalini topraklarımızda sonlandıracağız" dedi.

Cebhet El-Ekrad Güçleri Genel Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Til Hasil ve Til Eran beldeleri ile Halep’in kırsal bölgelerinde 27 Temmuz 2013’te bir katliam gerçekleşti. Türk istihbaratının doğrudan desteğini alan terörist güçler, Cebhet El-Nusra ve Liwa El-Tevhid gruplarıyla birlikte yer alan şiddet yanlısı 21 grup bu bölgede katliam gerçekleştirerek yurttaşların evlerini talan edip onları göçertti" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Farklı isimlerle Suriye toprağını işgal eden Türk devleti, DAİŞ sponsorluğunda Suriyelilere ve özellikle Kürtlere karşı özel bir savaş geliştirdi. Cebhet El-Ekrad güçleri de savaş cephelerinde düşmana karşı savaştı.

Şiddet yanlısı gruplar ‘her bir Kürdün kanı, namusu ve evi helaldir’ açıklamalarıyla Kürt güçlerine saldırıyor, ailelerini katlediyor, evlerini talan ediyor ve kadınları kaçırıyordu. Kaçırılan bazı kadınların akıbeti halen bilinmiyor. 

Binlerce yurttaş göçertildi, Şehba Barajı, Qibêsîn, Nêrebiye, Nûman, Kîebe, Til Betal, Qer Kelbîn, Til Şiyîr, Qeret Koz ve Dodiyan köyleri ile Bab ve Ezaz’a bağlı birçok Kürt köyü tank ve füzelerle yıkıldı. Amaçları ise bölgedeki Kürtleri yok etmek.

Türk devletine bağlı ve aslen Türkiyeli olan ‘Ebû Docene’ adlı bir grup, Kürt halkı üzerinde yalan söylemler yaratarak bölgedeki bileşenler arasında çatışma çıkarmak istedi. Türk devletinin planıyla bölgenin asil sahipleri göç ettirildikten sonra bu bölgelerde DAİŞ ortaya çıktı. Planına devam eden Türk devleti Özgür Ordu ve DAİŞ çeteleri arasında sözde bir savaş yaratarak planını devam ettirdi. Türk devleti tarafından açıkça işgal edilen ilk bölge Cerablus’tu. Daha sonra Ezaz ve Bab’ı işgal eden Türk devleti ve çeteleri Şehba, Girê Spî ve Serêkaniyê’de katliamlar yapmaya devam ediyor.

'İNTİKAMLARINI ALACAĞIZ'

Cebhet El-Ekrad Güçleri olarak bölgenin bütün çocukları ile bileşenlerinin, değer ve kazanımların savunulması temel sorumluluğumuzdur. Halkımıza yönelik trajedilerin ve zulmün tekrar etmemesi için şehitlerimizin kanının intikamını alacağız. Halkımıza, zafere ulaşıncaya kadar özgürlük yolundan gideceğimizin sözünü veriyoruz. Türk işgalini topraklarımızda sonlandıracağız ve ülkedeki karışıklığa son vereceğiz.”