Dêrik halkı Türk devleti ve işbirlikçilerini protesto etti

Rojava’nın Dêrik kentinde Türk devletinin işgal saldırıları ve işbirlikçilerine karşı yürüyüş gerçekleştirildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ile KDP’nin Türk devleti ile işbirliği Dêrik halkı tarafından protesto edildi.

Dêrik, Koçerat ve Berav halkı, siyasi partiler ile din alimleri Dêrik Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi.

Eylemciler, uluslararası yasaları ihlal eden işgalci Türk devletinin saldırıları ve buna karşı uluslararası güçleri kınadı.

Kent esnafı da protesto amaçlı kepenk indirirken, ana caddelerden geçen eylemciler Türk devletinin saldırılarında hayatını kaybeden kadın ve çocukların fotoğraflarını taşıdı.

Dêrik Dicle Kültür ve Sanat Merkezi önünde konuşan Dêrik İlçe Meclisi Eş Başkanı Mihemed Ebdurehîm, “Hassas bir dönemden geçiyoruz, ayrıca bölgeyi parçalayan ve halklarını haklarından yoksun bırak Lozan Anlaşması’nın 100’üncü yılı yaklaşıyor. Bugün de yeni bir planla bir kez daha irademizi hedef alıyorlar” dedi.

Halkın düşmanın planlarının farkında olduğunu ifade eden Ebdurehim, sömürge devletlerinin bölge halkının kanı üzerinde çıkar sağlamaya çalıştığını kaydetti.

KDP’nin Türk devleti ile ortaklığını da kınayan Ebdurehim, “Medya Savunma Alanları’na geçmeleri için Türk işgalcilerine koridor açan KDP’nin ihaneti artık ortadadır” dedi.

Ebdurehîm “Faşist Türk devleti, halkların kimliğini ve tarihini yok ederek ve suçlar işleyerek varlığını güçlendiriyor” diye ekledi.

Kongra Star Dêrik Koordinasyonu Yürütme üyesi Şadiye Yûsif da  KDP’nin işgalci Türk devletinin halka yönelik soykırım saldırılarına katılmasını kınadı.