'Devrime en fazla gaziler sahip çıkacak'

Kuzey ve Doğu Suriye Gazileri Federasyonu Üyesi Laleş Êzidî, Rojava savaş gazilerinin eğitimle iradelerini daha da güçlendirdiklerini belirterek, "Şehitlerin hedeflerini gerçekleştirecek ve devrime en fazla sahip çıkacak olanlar gazilerdir" dedi.

Kürt halkının toprağına, diline ve yaşamına sahip çıkma uğruna ağır bedeller ödediğine işaret eden Laleş Êzidî, "Bedelsiz bir devrim olmaz, çünkü özgürlük kolay bir hedef değil" dedi ve savaş gazileri olarak saldırılara gereken cevabı vereceklerini kaydetti.

Kuzey ve Doğu Suriye Gazileri Federasyonu Üyesi Laleş Êzidî, Rojava savaş gazilerine ilişkin konuştu.

Şehit ailelerinden sonra devrime en fazla sahip çıkması gerekenlerin gaziler olduğunu altını çizen Laleş Êzidî, "Bu toplum bin yıllardır düşmanın baskıları altında yaşamını sürdürmek zorunda kalmış. 2011 yılında yaşanan süreci Rojava halkı, Halkların Baharı olarak adlandırdı çünkü saldırıya en fazla uğrayan halk Kürtlerdi.  Rojava Devrimi başlangıcında gençler topraklarını korumak için örgütlendi. Devrimin büyük bedelleri var. Bugün bedenlerinin bir parçasını feda eden gazilere toplumun hassas yaklaşması lazım. Gazi arkadaşlar da iradelerini ideoloji ve gördükleri eğitimle güçlendiriyorlar. Eğer Rojava'ya yönelik bir saldırı gerçekleşirse gazilerin bu devrimde rolü kalmadı anlamına gelmez. Evet yaralılar ama bu durum onlara engel olmamalıdır. Bu yüzden bugün şehitlerin hedeflerini gerçekleştirecek ve devrime en fazla sahip çıkacak olanlar gazilerdir. Bedelsiz bir devrim olmaz çünkü özgürlük kolay bir hedef değil. Toprağımıza, dilimize ve yaşamımıza sahip çıkmak için ağır bedeller ödendi. Binlerce yıldır ezilen Kürt toplumunda en büyük bedeli verenler ise anneler ve kadınlardır" diye konuştu. 

Hegemonik devletlerde ve sistemde gazilere sembolik olarak maddi bir destek verildiğini hatırlatan Kuzey-Doğu Suriye Gazileri Federasyonu Üyesi Laleş Êzidî, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bizim gazilerimiz ise devrime sahip çıkmak için ideolojik olarak daha da güçleniyorlar. Rojava Devrimi'nin binlerce şehidi ve gazisi var. Bu yüzden Rojava savaş gazileri saldırılara gereken cevabı verecektir. Rêber Apo ve özgürlük tutsakları serbest bırakılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."