Direnişin adı dün Kobanê’ydi bugün Efrîn

Kobanê Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, "Kobanê savaşında Efrînliler de tüm Kürdistan ile birlikte seferber olmuştu. Şimdi Efrîn'e yönelen işgal saldırılarına karşı Kobanê ve tüm Kürdistan halkı seferber olacak" dedi.

Türk devletinin Efrîn'e işgal saldırıları 9'uncu gününe girdi. İşgal saldırılarına karşı Efrîn'de direnişin yoğunlaştığı bugünler Türk destekli DAİŞ çetelerinin Kobanê'de yenilgiye uğradığı tarihin yıldönümü. Kobanê halkı, "Gün Kürdistan'ı savunma günüdür, dün Efrîn bizim için seferber oldu bugün sıra bizde" diyor.

Kobanê Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen Kobanê Zaferi’nin 3. yıldönümünde ANF’ye konuştu.

‘BEKLENTİLERİNE RAĞMEN KOBANÊ DÜŞMEDİ’

Kobanê Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen'de Efrîn'i savunmanın aynı zamanda Kobanê direnişin savunmak anlamına geldiğini belirterek, "Bugün tarihi bir gündür. Kobanê Direnişi’nin zafer günü ve bu sadece Rojava değil dört parça Kürdistan için kutlu bir gün. Eylül 2014'te DAİŞ'in Serzori'ye saldırmasıyla başlayan tarihi direniş sonucunda 26 Ocak 2015'te çeteler kırıldı, bu aynı zamanda onu destekleyen Erdoğan'ını kırılmasıydı.

Erdoğan DAİŞ'le ortak saldırdığında Kobanê'nin düşeceğini hesapladı ama onun hesabı tutmadı. Kürtlerin ortak ruhu direnişi başarıyla sonuçlandı. Tarihi bu direnişe benzer bir ruhu bugünlerde Kürtler Efrîn'de yaşıyor. Kobanê'nin direniş ruhu ile toplara, uçaklara tanklara karşı halk direniyor" dedi.

‘KİMSE AFRİN HALKININ İRADESİNİ KIRAMAZ’

Kimsenin Kürt halkının iradesini kıramayacağını söyleyen Hesen şunları vurguladı: “Kimse Efrîn halkının iradesini kıramaz. Bizim tarihimiz ve bu günümüzde başımız direnişle dikleşmişti bundan sonrada öyle olacak. Kobanê ruhu yıkılmadı, Arin, Revan, Gelhat, Kendal ve binlerce şehit direnişi zafere taşıdı. Aynı ruh bugün Efrîn Kantonu'nda da ayakta ve direnişle şehitlerin fedakarlığıyla yıkılmayacak."

Türk işgalcilerine seslenen Hesen "Erdoğan ve çeteleri hiç umud etmesinler, amaçlarına ulaşmayacaklar. Amacına ulaşacak olan Kürtler olacak ve Efrîn'de kazanacağımız zaferi Önder Apo'ya armağan edeceğiz" diye konuştu.

‘YÜREĞİYLE SAVAŞAN BİR HALK GERÇEĞİ VAR’

Türk devletinin işgalci yüzünü daha önce defalarca yaptığı gibi sivilleri katlederek gösterdiğine dikkat çeken Hesen, uluslararası güçlerin bu duruma sessizliğini eleştirdi. Hesen şöyle devam etti: "Kürtlerin direnişi karşısında çıldıran işgalci Türk devleti sivilleri hedef alıyor. Uçakları, tankları, topları çeteleri ile Kürtlerin üzerine geliyorlar ama boşuna uğraşıyorlar, inançlı bir direnişe çarpıp geri dönecekler.

NATO'nun en büyük dördüncü ordusu olmakla övünen Türk ordusu bir haftayı aşkın süredir tüm gücünü kullanmasına rağmen Efrîn'de bir adım ilerleyemiyor. Bizim onlar kadar gücümüz tekniğimiz yok ancak inanç ve irademiz var, o yüzden onlardan daha üstünüz. Yüreğiyle savaşan bir halk gerçeği var."

‘KOBANÊ’DE ARİN, EFRÎN’DE NEWAL SEMBOL OLDU’

Kobanê Direnişi’nin sembolü Arin Mirkan'ın Efrînli olduğunu bugün Efrîn direnişinde ilk şehit düşen YPJ'li Neval'in ise Kobanêli olduğuna dikkat çeken Hesen sözlerini şöyle sürdürdü: "Kobanê savaşında Efrîn'liler seferber olmuştu, şimdi Efrîn'e yönelen işgal saldırılarına karşı Kobanê ama sadece Kobanê değil tüm Kürdistan halkı seferber olacak. Kobanê'ye tüm Kürdistan'ın katılımı zafere götürdü, Efrîn'de de aynısı olacak. Kobanê'de direniş ruhunu alevlendiren Efrîn'li şehit Arin olmuştu, bugün Efrîn'de direnişin ruhunu taşıyan ise şehit Neval oldu.

Son olarak şunu söyleyeceğim; Erdoğan çocuk kadın demeden sivilleri katlediyor, bu savaş suçlusu kişinin yanında dünya devletleri durmamalı. Kürtler haklı bir savaş yürütüyor yıllardır onun yanında yer alın. Herkes Efrîn direnişine katılmalı, YPG/YPJ'nin yanında yer almalı."