Efrîn Özerk Yönetimi: Türkiye DAİŞ terörünü canlandırmaya çalışıyor

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi, Türk devletinin DAİŞ terörünü yeniden canlandırmaya çalıştığını belirterek, uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Türk devletinin tırmanan işgal saldırıları ve tehditlerine ilişkin Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi, Berxwedan Kampı’nda açıklama yaptı.

22 Temmuz Cuma günü Qamişlo yolunda YPJ komutanlarından Roj Xabûr, YAT komutanlarından Jiyan Tolhildan ve YAT üyesi Barîn Botan’ın içinde bulunduğu aracı SİHA’larla hedef alınmıştı. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren ise Til Temir, Zirgan, Şera, Şerawa ve Til Rifet yoğun bir şekilde bombalandı. Saldırılarda biri Şam askeri ve bir sivil hayatını kaybederken, en az 8 kişi de yaralandı.

Berxwedan Kampı’nda yapılan açıklamanın Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi Eş Başkan Yardımcısı Israfîl Mistefa okurken, Kürtçesini ise meclis üyesi Zelûx Bekir okudu.

Açıklamada, “Türk devletinin komşu ülkelere, yurttaşlara ve QSD gücüne yönelik saldırıları siyasi, ekonomi ve diplomatik alanda iflas etiğini işaret ediyor. Aynı şekilde Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılar düzenleyerek DAİŞ terör örgütünü yeniden canlandırmaya çalışıyor” denildi.

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi, uluslararası toplum ve örgütleri ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeye, QSD'nin teröre karşı yürüttüğü çalışmalara destek vermesi ve Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulundu.