Efrin Demokratik Özerk Yönetimi'nden açıklama

Efrîn Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi, “Türkiye’nin Efrîn bölgesini işgal girişimlerine karşı duracağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi şunları belirtti:

“Efrîn Özerk Yönetimi olarak bir kez daha teyit ederiz ki Efrîn Bölgesi, Suriye’nin parçalanamaz bölgelerinden biridir. Bölgemizin savunmasını üstlenen Halk Savunma Birlikleri de 6 yıldır IŞİD teröristlerinin, El Kaide ve benzeri diğer terörist grupların bu bölgede ve Suriye toprakları üzerinde egemenlik kurmasını önlemek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü, ulusal kurumlarını korumak için mücadele ediyor.

Suriye’nin bu parçası hali hazırda Türkiye tarafından yönelen bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu durum, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, Efrîn bölgesi sivil halkının yaşam hakkına ve güvenliğine dönük ciddi bir tehdittir. Bu düşmanca yaklaşım ile Suriye topraklarından bir bölümü daha koparılmak ve Efrîn bölgesi işgal edilmek isteniyor.

Efrîn bölgesine yönelik bu barbarca saldırılara karşı sonuna kadar direneceğimizi bir kez daha teyit ederek belirtiyoruz ki Türkiye’nin Efrîn bölgesini işgal girişimlerine karşı duracağız. Bu bağlamda Suriye devletinden sorumluluklarını yerine getirmesini ve Efrîn’i ve kendi sınırlarını Türkiye’den korumasını bekliyoruz. Suriye’ye, resmi olarak açıklamasına rağmen şimdiye kadar yerine getirmediği sorumluluğunu hatırlatıyor, bölgenin Türkiye’nin işgalci saldırısından korunması için adım atmaya çağırıyoruz. Suriye yönetimi, silahlı güçlerini bölgede düzenli bir biçimde konuşlandırmalı ve Efrîn bölgesinin korunması için sorumluluklarını yerine getirmelidir.”