Efrîn’de 11 kişi daha kaçırıldı

İşgalci Türk askerleri son bir haftada Efrîn’de 11 kişiyi kaçırdı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, işgal altındaki Efrîn'de suç işlemeye devam ediyor.

İşgal altındaki Efrîn kantonundaki kaynaklar, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin bir haftada 11 kişiyi kaçırdığını bildirdi.

Kaçırılan kişilerden bazıları Cindirêsê ilçesinden ve isimleri şöyle: Nesriyê köyünden Derwîş Hesen Mihemed (31), Ebdumecîd Hisên Mihemed, Wehîd Ebdo Ebdo (26), Mihemed Newres Îsmaîl (32), Kefir Sefrê köyünden Şêxmûs.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Şiyê ilçesinden Ali Zuher Hemo (24), Hêkêçê köyünden Mehmud Keleş ve Hesen Sebri'yi de kaçırdı.

Şêrawa ilçesinden Burç Heyder köyünden Xelil İsmail Ali (22) ve Ehmed Nebo Ehmed de kaçırıldı. Türk ordusu ve çeteleri, Şera ilçesine bağlı Meirisk köyünden Ehmed Yusif Tobal'ı da kaçırdı.

SALDIRI, GASP...

"Feyleq El Şam" çeteleri de kendine ait malları çetelerden almak isteyen Şera ilçesine bağlı Meydankê köyünden Reşid Ebdurehman Seydo adlı kişiyi darp etti.
Mabata ilçesinde Mihemed Fatih adlı çetebaşı, Mist Eşura köyünden Mihemed İbrahim'in 300 zeytin ağacını kesti.

Türk ordusunun "Mutesim Billah" çeteleri, Şera ilçesinden Mihemed Şêx İsa'nın evine saldırarak yaklaşık 10 bin dolar ve çok sayıda telefon çaldı.

Cindirêsê ilçesine bağlı Kefer Del köyünde "Firqet Hemzat" çeteleri çok sayıda güneş paneli ve ekipmanını yağmalayarak çaldı.

Raco ilçesine bağlı Şadiya köyünde "Ehra Şerqiye" çeteleri, Mamila köyünden Hisên Ehmed Xelil Cafer'e ait bin 500'e yakın nar ağacını kesti.

"Firqet Hemzat" çeteleri, Efrîn'in merkeze bağlı Marat köyünden Hebib Berho'nun (80) evine el koydu.

Şera ilçesine bağlı Qurtqulaq köyünden Henan Ebdurehman'a ait 80'e yakın zeytin ağacı da "Sultan Murad" çeteleri tarafından kesildi.