Efrin’de dün gecenin bilançosu

Efrin’in Şera, Şerawa, Cindirese, Şiye ve Raco ileçelerine saldırı girişiminde bulunun işgalci Türk ordusu Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) direnişiyle karşılaştı.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e yönelik saldırları 7’inci gününde devam ediyor. Dün gece Efrin’nin Şera, Şerawa, Cindirese, Şiye ve Raco ileçelerine saldırı girişiminde bulunun işgalci Türk ordusu, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) direnişiyle karşılaştı.

QSD savaşçılarının yanıt vermesi üzerine geri püskürtülen işgalci Türk ordusu ve çeteleri yine hava saldırılarıyla sivil yerleşim yerlerini bombaladı.

ŞERA

İşgalci Türk ordusu dün gece Qestel Cindo tepesine bir taraftan yoğun top atışları gerçekleştirirken karadan da girmeye çalıştığı öğrenildi. QSD savaşçılarının, Baflone köyünden Qestel Cindo tepesine girmeye çalışan işgalci Türk ordusuna yanıt vermesi üzerine çetelerin geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. QSD kaynakları, burada Türk ordusu ve çetelerinin ölü ve yaralıları olduğu ancak sayının netleştirilemediğini kaydetti.

MERANAZ

Merazan köyünde de saldırı girişiminde bulunan işgalci Türk ordusu ve çetelerinin bu girişimi de QSD savaşçıları tarafından püskürtüldü. Darbe alan Türk ordusu ve çetelerin ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılara QSD savaşçıları da yanıt vererek, birçok noktayı etkili bir şekildi vurdu.

CINDIRESE

İşgalci Türk ordusu dün geceden bu yana Cindirese ilçe merkezini ile köylerini bombalıyor. Bombalama bu saatler itibariyle de devam ediyor.

ŞERAWA

Şerawa ilçesinin Bircike Sileman ilçesinde de QSD savaşçılarının mevzilerine yaklaşmaya çalışan işgalci Türk ordusu ve çetelerinin bu girişimin savaşçılara tarafından fark edilerek geri püskürtüldü.

İşgal girişimlerinden sonuç alamayan Türk ordusuna ait uçaklar Basifanê’ye hava saldırısı gerçekleştirdi.

ŞİYE

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları dün gece Ceqela köyüne bombaladı. Bombardımanın sonucuna ilişkin net bilgiler elde edilemedi.

RACO

Raco’nun Omera ve Kumreşe köylerinde dün akşam saatlerine doğu işgalci Türk ordusu ve çetelerine ağır darbe indiren QSD savaşçıları 2 tankı imha etti.

Aldığı ağır darbenin ardından yine hava saldırılarına sığınan işgalci Türk ordusu saat 24:00’de Pira Heşarkê ve Tepê kevirê Kere hava saldırısı gerçekleştirdi.