Efrin’de dünün bilançosu; 16 çete öldürüldü-YENİLENDİ

Efrin’de 24 Ocak günü yaşanan çatışmalarda 16 çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) 24 Ocak günü Efrin’de yaşanan saldırı ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

QSD açıklamasında, Türk güçlerine ağır darbeler vurulduğu ve en az 16 çetenin öldürüldüğü, çok sayıda çetenin ise yaralandığı belirtildi. 

QSD açıklamasında yer alan bilgiler şöyle:

EZAZ’DA 6 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

“Güçlerimiz dün Ezaz cephesinde Villa Çelebi yolu üzerinde bulunan çetelere dönük eylem gerçekleştirmiştir. Buradaki çatışmalarda 9 çete öldürülmüş, 6 çete de yaralanmıştır.

ŞERAWA’DA 3 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci Türk ordusu gece geç saatlere kadar kuzey yönünden Cindirês merkezine top atışı gerçekleştirmiştir. Şerawa ilçesinde gece işgalci güçler ile güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmada 3 çete öldürülmüştür. İşgalci güçlerin gece geç saatlere kadar ilçeye dönük havan ve obüs toplarıyla bombardımanı sürmüştür.

Qude köyü tepesine saldıran çete güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çetelerin saldırıları kırılmıştır. Bu alanda halen çatışmalar devam etmektedir.

Xelil köyü çevresinde yaşanan çatışmalarda düşmana ait bir araç imha edilmiştir.

ŞEHBA’DA 4 ÇERE ÖLDÜRÜLDÜ

Şehba cephesinde güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemde 4 çete öldürülmüştür. Hırbıle köyü yakınlarında toplanan çetelere güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla eylem gerçekleştirilmiş, burada bir askeri araç imha edilmiştir. Düşmanın ölü ve yaralıları hakkında ise net bir bilgiyi edinilememiştir.”