Efrin direniş cephesinden 7’inci gün notları

Efrin direniş cephesindeki QSD, işgal girişimin 7’inci günde de Türk devleti ve çetelerine büyük kayıplar verdirdi.

Efrin direniş cephesindeki Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgal girişimin 7’inci günde de Türk devleti ve çetelerine büyük kayıplar verdirdi. Raco, Şera, Şiye, Bilbilê ve Cindirese ilçelerine yönelik hava ve karadan yapılan bombardıman gün boyu devam ederken, QSD savaşçıları birçok noktada Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylem gerçekleştirdi.

Bir tank ve bir zırhlı aracı içindekilerle birlikte imha eden QSD savaşçıları önceki gece de Qestel Cindo tepesine 15 çeteyi öldürüldüğü öğrenildi. ‘Çağın direnişi’ cephesin de 7’inci gün notları şöyle:

ŞERA

İşgalci Türk ordusu sabah saatlerinde Baflone tepesine hava saldırısı gerçekleştirdi. Savaş uçaklarıyla yapılan saldırın ardından obüs ve ağır silahlarla saldıran işgalci Türk ordusu ve çetelerine QSD savaşçılarının yanıt vermesi üzerine Marine’de bir araç içindeki iki çeteyle birlikte imha edildi.

Eyndeqnê, Kefer Xaşe ve Kilcibrîn köylerinin karşısında bulunan işgalci Türk ordusuna ait noktalara ağır silahlarla eylem gerçekleştiren QSD savaşçıları, hedef alınan noktaları etkili bir şekilde vurdu. QSD savaşçılarının direnişi karşısında çaresiz kalan Türk ordusu ve çeteler Qestel Cindo ve Baflone tepeleriyle Dîkmedaş köyüne top ve ağır silahlarla bombaladı.

Öte yandan dün gece Qestel Cindo tepesine saldıran işgalci Türk ordusu ve çeteleri ile QSD savaşçıları arasında yaşanan çatışmada, 15 çetenin öldürüldüğü, BMB tipi bir aracın darbelendiği öğrenildi.

ŞİYE

Günlerdir her türlü ağır silah ve savaş uçaklarıyla saldırmasına rağmen QSD savaşçıları karşısında tek adım dahi ilerleyemeyen işgalci Türk ordusu ve çeteleri yine hava saldırılarına başvurdu. Türk savaş uçakları Şîyê tepesi ve Çeqale köyünü bombaladı. Buna karşı QSD savaşçıları işgalci Türk ordusu ve çetelerine ait mevzilere eylem gerçekleştirerek iki mevziiyi imha etti.

RACO

Günlerdir QSD savaşçılarının tarihi başarılarına tanıklık eden Raco ilçesinde bugünde Türk işgal ordusuna sarsıcı bir darbe vuruldu. İşgalcileri pusuya düşüren QSD savaşçıları, Türk ordusuna ait bir tankı imha etti. Adema köyünde ise iki adet drone tipi hava aracı QSD savaşçıları tarafından düşürüldü.

Türk ordusu ve çetelerinin uğradığı bozgunun bir diğer örneği ise QSD’de savaşçılarının arazide dolaşırken birçok silah ele geçirmesi oldu. Savaşçılar silahların çatışmalarda kaçan çete ve Türk askerlerine ait olduğunu söyledi.

Gündüz yaşadığı ağır yenilginin ardından işgalci Türk ordusu akşam saatlerinde Raco ilçesini bombaladı.

BİLBİLÊ

Bilbilê ilçesini dün geceden buyana top atışına tutan işgal Türk ordusu ayrıca bugün iki defa Şêxurzê ve Topel köyüne hava saldırısı gerçekleştirdi.

CİNDİRESE

Cindirese ilçesine yönelik günlerdir havadan ve ağır silahlarla sürdürülen bombalama bugün de devam etti. Gün boyu devam eden top atışlarının yanı sıra Cindirese’ye bağlı Gunê Xezewiyê köyü de işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarıyla bombalandı.