Efrîn, Çağın Direnişi şehitlerini uğurladı

Çağın Direnişi şehitleri, Efrîn’in Kefer Şile köyündeki Şehit Avesta Şehitiği’nde düzenlenen görkemli bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Efrîn halkı, Türk devletinin işgal amaçlı saldırılarına karşı yürütülen mücadelede ve saldırılarda şehit düşen 23 şehidin cenazesini Avrin Hastanesi’nden alarak, Yeni Efrîn Meydanı’na kadar bir yürüyüş yaptı.

Meydanda ise cenaze töreni yapıldı. Tören boyunca QSD savaşçılarının işgalci Türk ordusunun vaşhi saldırılarına karşı direnişin selamlandığı sloganlar atıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende ise Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Asya Abdullah bir konuşma yaptı.

“On gündür Efrîn halkı Türk ordusunun saldırılarına karşı aralıksız direniyor, cephelerde direnen QSD savaşçılarına yardım ediyor” diyen Abdullah, Türk ordusunun sivillere karşı ileri askeri teknoloji kullandığını ve vahşice tank ve uçaklarla köyleri bombaladığını söyledi. Abdullah, “QSD savaşçılarının fedakarlıkları sayesinde Türk ordusu Efrîn’in içine bir adım bile atamıyor” dedi.

Şehit Niyazi Seydo’nun babası Behçet Seydo da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İşgalci orduya diyoruz ki barbarlığınız bizi korkutmuyor. Özgürlük isteyenlerin iradesini asla kıramazsınız.”

Törenin ardından QSD savaşçılarının cenazeleri Kefer Şile köyünde bulunan Şehit Avesta Şehitliği’ne, yaşamını yitiren sivillerin cenazeleri de Dêrcemal beldesine gönderildi.

Törenleri yapılan QSD şehitlerinin isimleri şöyle:

Behcet Hemo (Dil Pak), Îbrahîm Elî (Alan), Ehmed Menan (Deştî), Zekeriya Qehwe (Zekeriya), Zelûx Hemo (Avesta Xabûr), Nêçîrvan Ebdo (Ciwan Berxwedan), Mihemed Mihemed (Bakur Rojava), Mihemed Elî (Herdem), Umer Reşo (Botan), Emîne Îsmaîl (Amara Efrîn), Ebdullah Habîl (Baz), Rojhat Efrîn, Rojhat Mûsa, Mihemed Hadî (Başûr Soran), Umer Bekir (Ciwan Efrîn), Mehmûd Soko (Zardeşt)

Sivillerin isimleri şöyle:

Horiyê Geno, Fatme Ebdilreb, Henadî Geno, Hesen Geno, Hisên Elî, Rewan Eswed û zarok Kemal Geno.