Efrînliler: Evimizi, köyümüzü terk etmeyeceğiz

Günlerdir Türk devletinin işgal saldırılarına maruz kalan Efrînliler, “Biz evimizi, köyümüzü, yurdumuzu terk etmeyeceğiz” mesajı verdi.

Türk devletinin işgal saldırılarına maruz kalan Efrînliler, “Ne olursa olsun, evlerimizden gitmeyeceğiz” dedi.

Türk devletinin saldırılarına çocuklar da tepki gösterdi: Bir çocuk, “Türkiye bize saldırıyor. Biz Efrîn’i terk etmeyeceğiz” derken, başka bir çocuk ise şöyle konuştu: “Biz Erdoğan’dan korkmuyoruz. Silahlarla hep saldırıyor. Biz ona ne yapmışız ki vuruyor. Haram değil mi?”

Başka bir Efrînli ise hiçbir şeyden korkmadıklarını belirterek, “Maşallah herkes evinde. Ülkemiz şendi. Biz Erdoğan’dan korkmuyoruz. Ne yaparsa yapsın, biz ondan korkmuyoruz. Kendi ülkemizdeyiz, çocuklarımızın arasındayız, yaşamımızı sürdürüyoruz” dedi.

Efrînlilerin saldırılara tepkileri şöyle:

“Biz bu savaşı kınıyoruz. Erdoğan askeri güçleri vurduğunu söylüyor, ama sivil insanları vuruyor. Ve biz Efrîn’den çıkmayacağız. Ne Erdoğan ne de Erdoğan’ın top ve tüfekleri ne de uçakları ne de başka şey bizi Efrîn’den çıkartamaz. Biz bu toprakların sahibiyiz. Yıllarca biz ezildik, düzeldiğinde şimdi de Erdoğan top ve tüfeklerle bize saldırıyor. Biz çıkmayacağız, çıkmayacağız, çıkmayacağız, kanımızın son damlasına kadar. Efrîn’e sahip çıkılmasını istiyoruz. Askeri alanları vuracağını söylüyor, ama sivilleri vuruyor. Askerler değil, siviller ölüyor. Erdoğan yalancıdır, yalan söylüyor.”

Saldırıları kınayan başka bir Efrînli ise, “Üzerimizde büyük bir savaş yürütülüyor. Ağır silahlar ve uçaklarla saldırıyorlar. Bütün ağır silahlarını Efrîn’in sınırına dayamışlar. Efrîn büyük bir devlet mi bu kadar silahı getirip bize karşı konumlandırmış. Bütün devletler gözlerini kapatmış. Görmüyorlar mı bu çocuklar, yaşı büyük analara ne oluyor uçaklar gelip vurduğunda? Çocuklarımız, yaşlı analarımız öldürülüyor, çocuklara büyük zulüm oluyor. Ama neden bunlar yapılıyor ve kimse buna karşı sesini etmiyor. İnsan hakları nerede, kimse bizim için niye konuşmuyor, niye herkes bizim için gözünü yummuş” dedi.

Savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığında çocukların korktuğunu da söyleyen Efrînli, şunları belirtti: “Bizim moralimiz yüksektir, bütün anaların morali yüksektir. Bir tek analar bile kalsa, şehit anaları silahlarını kaldıracak ve çetelere karşı duracak, savaşacaklar. Efrîn’in bir karış toprağını bile elimizden bırakmayacağız. Eğer erkekse gelsin YPG/YPJ karşısında dursun, analar karşısında dursun ve savaşsın. Uçaklarıyla gelip köyleri bombalayıp çocukları öldürmesin. Bi xwedê Erdoğan bunu uzatırsa Türkiye’yi ona kan gölüne çeviririz, ne yapacağımızı da biliyoruz. Biz, çocuklarımız, hepimiz bunu yaparız. Sanmasınlar ki uçaklarıyla halkın gözünü korkutacaklar. Bütün Efrîn halkı ayakta, herkes kendi işini yapıyor, köylülerin hepsi kurumlara ve işlerine gidiyor. Hiçbirimiz Erdoğan’ın uçaklarından korkmuyoruz.”