Efrînliler PKK'nin 'terör listesi'nden çıkarılması için buluştu

PKK’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için eylem yapan Efrînliler, "Kürdistan ve Ortadoğu’da en büyük kitleye sahip olan hareket PKK'dir" dedi.

Efrînliler ve kurum üyeleri, bugün Şehba Kantonu’nda olan Ehdas ilçesindeki Pazar Meydanı’nda toplanarak, PKK’nin ‘terör listesi’nden çıkarılması için bir açıklama yaptı.
Kürtçe açıklama Genç Kadınlar Birliği Yürütme Üyesi Emîne Hec Ebdo, Arapça açıklama ise Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Menel Şêxo tarafından okundu.

'PKK EN BÜYÜK KİTLEYE SAHİPTİR'

Kürdistan ve Ortadoğu’da en büyük kitleye sahip olan hareketin PKK olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Birçok devlet, 'teröre karşı mücadele' adı altında,  demokratik, ekolojik ve kadına özgürlük isteyen bu denli büyük bir hareketi ‘terörist’ olarak adlandırdı. Bu devletler, özgürlük ve eşitlik isteyenlere karşı bu kararı silah olarak kullanılıyor. En iyi örneği ise işgalci Türk devletidir” denildi.

Açıklamanın sonunda şöyle denildi:

“Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi olarak, PKK’nin ‘terör listesi’nden çıkarılması için 'Kürtler İçin Adalet' kampanyasına katılıyoruz. Bütün köy, şehir ve kurumlarda aralıksız bir şekilde demokratik faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Barış, demokrasi ve insan hakları önündeki engellerin kalkması için, bir daha Avrupa Birliği’ne ve ABD’ye PKK’yi ‘terör listesi’nden çıkarma çağrısında bulunuyoruz.”