Efrînliler Türk devletinin işgal saldırılarına tepkili

Türk devletinin işgal amaçlı saldırılarına maruz kalan Efrînliler “Ölümün silahsız olmayacak. Ölümün bizden olacak, bu silahlarla. Yeter ki sen topraklarımıza geç, ölümün bu silahlardan olacak” mesajı verdi.

Günlerdir Türk devletinin işgal amaçlı saldırılarına maruz kalan Efrînliler, “Ne olursa olsun, toprağımızı koruyacağız” diyor.

Herkesin savaşta olduğunu söyleyen bir Efrînli, “Tanrı YPG ve YPJ'yi korusun. Biz hepimiz mağaralarda, zindanlardayız. Bu savaş üzerimizde eksilmiyor. Bize hep bombalarla saldırıyorlar. Çocuklarımız korkuyor, hepimiz korkuyoruz. Hepimiz içerlerdeyiz. İşimizi yapamıyoruz. Tanrı arkadaşlarla olsun, zafer bizim olsun” dedi.

Şiyê köyünden bir Efrînli ise Erdoğan’a şöyle seslendi: “Bizimle ne işin var? Bize ne hakkın var? Sen çocuklarımızı ve yaşlılarımızı öldürüyorsun. YPG/YPJ, asayiş ve biz hepimiz Efrîn’leyiz. Birbirimizden kopmayız. Biz çocuklarımızın yanındayız. Ne toplarından ne uçaklarından ne de başka bir şeyinden korkamayacağız.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı da selamlayan Efrînli, “Mevzilerde, dağlarda olan arkadaşlara kurban olalım” dedi.

Erdoğan’ın Kürtleri zindanlara attığını, zulmettiğini de hatırlatan diğer bir Efrînli, şöyle konuştu: “Bizimle işin olmaz. Sen Efrîn topraklarına ayak basarsan, dünya yıkılacak. Biz çocuklarımızın yanındayız, hepimiz savaşacağız. Bu topraklara ayak barsan, ayakların kırılacak, kör olacaksın. Tanrı seninle değil, nerde olursan ol kırılacaksın.

Ölümün silahsız olmayacak. Ölümün bizden olacak, bu silahlarla. Yeter ki sen topraklarımıza geç, ölümün bu silahlardan olacak. Biz değil, gençlerimiz yapacak. Yalnız bizle olmaz, gençlerimiz, yaşlılarımız, hepimiz ayakta olacağız. Önder Apo'ya selamlarımız var, zindanlarda olanlara ve Kürt halkımıza var.”

Başka bir Efrînli ise, “Biz hepimiz ülkemiz ve topraklarımız için fedaiyiz. Biz YPG ve YPJ'nin arkasındayız. Bu kaç gündür savar var, biz evlerimizde oturmuyoruz, sayımız çok ve kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı bırakmayacağız.

Şehitlerin önünde eğiliyoruz. Bu ağır bir savaş, boyun eğmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar biz ayaktayız. Efrîn’deki ve dört parça Kürdistan’daki Kürtler biriz. Bugün savaş oluyor, bizi vuruyorlar. Kimse bize taraf değil. Kanımızın son damlasına kadar Efrîn’i terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

Türk devletinin saldırılarını kınayan başka bir Efrînli ise şöyle konuştu: “Sen üzerimize tank ve toplarını ateşliyorsun, ama biz senden korkmuyoruz. Kürt halkı direnişçi bir halktır, biz her zaman YPG ve YPJ'nin yanındayız. Direniş saflarında duruyoruz. Bu Erdoğan bizden ne istiyor. Biz onun tank ve toplarından, uçaklarından korkmuyoruz, hiçbir zaman da korkmayacağız. Hepimiz kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. YPG/YPJ'nin yanında savaşacağız. Erdoğan Efrîn kantonuna geçerse, canımız ve cenazelerimiz üzerinden ancak geçer.

Hiçbir zaman topraklarımızı, ülkemizi terk etmeyeceğiz. Biz Erdoğan ve çetelerinden korkmuyoruz. Biz ne onun yanlılarından ne de ondan yana olan devletlerden korkuyoruz. Efrîn’e yönelik olan saldırıları kabul etmiyoruz... Avrupa’daki ve Amerika’daki Kürt halkı sokaklara çıkması çağrısı yapıyoruz. Gün direniş günüdür, zafer günüdür. Biz hiçbir zaman topraklarımızı terk etmeyeceğiz, siz de orda ayağa kalkın. Biz sadece kendi gücümüze güveniyoruz…”