Ermeniler Efrîn'in yanında olmalı

Keşişyan: "Her yerdeki Ermeniler ve kurumları, Efrîn’in yanında dursun. Eğer Erdoğan Efrîn’le hedeflediğine ulaşırsa bu topraklarda ne Ermeni ne de Kürt kalır."

Serêkaniye’de yaşayan Ermeniler, Türk devletinin Efrîn'i işgal girişimine karşı dünyadaki tüm Ermenileri tepki göstermeye çağırıyor. Arar Keşişyan, "Bu yaşta silah kaldırıp Efrîn’i savunmaya hazırız" diyor.

Ara Keşişyan, Rojava’nın Serêkaniye kentinde yaşayan bir Ermeni. Ermeni Soykırımı'ndan dolayı Amed'in Silvan ilçesinden kaçarak gelmişler. 1920'de Serêkaniyê kentine gelen Keşişyan Ailesi, Rojava’da kök salmış. Keşişyan, Kürtçeyi ve Arapçayı da Ermenice kadar iyi konuşuyor.

Silvan'ın Başko köyünde 70 kişiden oluşan ailesinden sadece dedesi sağ kurtulabilmiş. O günkü Türk yönetiminin demografiyle oynama zihniyetinin bugün Erdoğan'la devam ettiğini belirten Keşişyan, "Erdoğan Ermeniliğe kaybettirmek istiyor. Ermenileri Qamişlo’dan, Lübnan’dan, Halep’ten uzaklaştırarak Avrupa’ya atmaya çalışıyor. Böylece onları kendi özlerinden uzaklaştırmak istiyor" diyor.

EFRÎN İÇİN SİLAH KALDIRIRIM

Türk devletinin Efrîn saldırısının, halkların yaşam ve yönetim sistemi olan demokratik özerk sisteme bir saldırı olduğuna dikkat çeken Keşişyan, “Erdoğan Efrîn’e saldırıyor. Efrîn de büyük direniş gösteriyor. Efrîn direnişinin Erdoğan’ı bitireceğine inanıyoruz. Biz hepimiz çoluğumuzla çocuğumuzla hatta kendimiz bu yaşta silah kaldırıp Efrîn’i savunmaya hazırız. Demokratik Özerk sistemden de YPG’den de memnunuz. Zafer bizim olacak” diye konuşuyor.

KALAN ERMENİLERİ DE YOK EDER

Ara Keşişyan son olarak tüm Ermenileri Efrîn direnişinin yanında yer almaya şöyle davet ediyor: "Her yerdeki Ermeniler, onların kurumları Efrîn’in yanında dursun. Eğer Erdoğan Efrîn’le hedeflediğine ulaşırsa bu topraklarda ne Ermeni ne Kürt ne de Hristiyan kalır. Ben tüm Ermenilere söylüyorum hem basın aracılığıyla hem de her şekilde Efrîn direnişinin yanında yer alın.