Eyn Îsa ve Gire Spî’ye ağustosta 412 saldırı

Girê Spî Askeri Meclisi, Türk devletinin ağustos ayı içerisinde Eyn Îsa ve Girê Spî’ye yönelik en az 412 saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Girê Spî Askeri Meclisi Sözcüsü Wîsam El Omer, ağustos ayı bilançosunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Wîsam El Omer, “Türk devleti 2019’da Girê Spî Kantonu ve kırsal bölgelerinin büyük bir bölümünü işgal ettiğinden beri, Eyn Îsa ve Girê Spî’nin kırsal bölgelerinde işlediği suçlardan bir an bile vazgeçmedi. Amacı savaş cephelerine yakın bölgelerdeki halkı göçertmek ve işgal alanlarını genişletmek” dedi.

Türk devletinin, Til Temir’den Eyn Îsa ve Minbic’e kadar Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bölgeleri üzerinde arttırdığı saldırılarına paralel olarak Eyn Îsa ilçesi ve Girê Spî’nin kırsal bölgelerine yönelik saldırılarını da tırmandırdığını belirten El Omer,  ağustos ayı bilançosunu şöyle açıkladı:

 “Ağustos ayından her türlü ağır ve hafif silahın kullanıldığı 412 saldırı, 2 dron saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılar sonucunda yurttaşların malların yanı sıra Fatisa ve Hîşa içme suyu istasyonları gibi hizmet kurumlarına da zarar verildi. Ayrıca elektrik hatlarının hedef alınması sonucu bölgeye verilen elektrik enerjisi kesildi.”

Wîsam El Omer, Girê Spî Askeri Meclisi güçlerinin, Mişêfre köyü çevresinde sızmaya girişiminde bulunan Türk çetelerine cevap verdiğini ve girişimi boşa çıkardığını sözlerine ekledi.

Suriye topraklarını daha fazla işgal etmeye ve bölgenin güvenliğini yok etmeye çalışan her türlü girişime yanıt verileceğini kaydeden El Omer, “düşmanla işbirliği yapan herkesten hesap sorulacağını” vurguladı.