YPG: Rojava Devrimi halkların devrimine dönüştü

YPG Genel Komutanlığı: Devrimci halk savaşı stratejisi ile demokratik ulus temelinde gelişen Rojava Devrimi Kürt, Arap, Asurî, Ermeni, Türkmen halklarının ortak mücadelesiyle ve kahramanlık destanlarıyla halkların devrimine dönüştü.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, “21. yüzyılın başında dünyada yaşanan en büyük gelişmelerden biri kuşkusuz Rojava Devrimiydi. Nasıl ki 20. yüzyılın başında Rusya’da Ekim devrimi gerçekleşip tüm dünyayı etkilemişse, Rojava Devrimi de 21. yüzyılın başında ilk önce bölgede etkili oldu, ardından tüm insanlığı etkiledi. Bu anlamıyla Rojava, Ortadoğu gerçeğinde bir rönesans, insanlık gerçeği açısından ise bir devrimdir. Devrimci halk savaşı stratejisi ile demokratik ulus temelinde gelişen Rojava Devrimi Kürt, Arap, Asurî, Ermeni, Türkmen halklarının ortak mücadelesiyle ve kahramanlık destanlarıyla halkların devrimine dönüştü.

YPG’nin de kuruluş yıldönümü olan Rojava Devrimi’nin 11. yıldönümü devrimimizin mimarı, demokratik ulus önderi Rêber Apo, devrimin gerçekleşmesi ve korunmasında kahramanlık destanları yazan şehitlerimiz, tüm halklarımıza ve insanlığa kutlu olsun" dedi.

Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi:

"Rojava Devrimi insanlık için umut olduğu kadar, devrim düşmanlarına da bir darbedir. Hegemon güçlerin planlarını bozmuştur. Ortadoğu’ya müdahaleyi amaçlayan büyük proje özgürlük mücadelesine ve halkların serhildanlarına takılmıştır. Rojava Devrimi başta faşist soykırımcı Türk devleti olmak üzere hegemon güçlere korku salmıştır.

 İlk olarak 2011 yılında YXK olarak örgütlenen YPG 19 Temmuz Devrimiyle kuruluşunu ilan etmiştir. 2013 yılında Kadın Savunma Birlikleri (YPJ), 2015 yılında ise QSD’nin kurulmasıyla tüm Suriye’nin savunulmasında rol alan güçlü bir savunma örgütü ortaya çıkmıştır. Savunma güçleri bu şekilde işgal ve soykırım saldırılarına karşı kalkan olurken, çıkarcı güçlerin amaç ve hedeflerini de boşa çıkarmıştır. Rojava devrimi bu planlara bir cevap olmuştur.  

Yüz yıl önce bölge halkları Lozan’da birbirinden koparılmışken, şimdi de bu ülke ve halklar bin parçaya bölünmek ve yüz yıl daha kaybettirilmek istenmektedir. Bu nedenle ‘insanım’ diyen herkesin ortak sorumluluğu bu parçalanmayı kabul etmemesi ve Rojava devrimini zaferle taçlandırmasıdır.

 ROJAVA DEVRİMİ KADIN DEVRİMİDİR

Rojava Devrimi’nin ortaya çıkardığı ve tarihte hiçbir devrimini yapamadığı bir gerçeklik de kadınların devrimi öncülük etmeleridir. Rojava Devrimi'nin gerçekliği bu konuda benzersizdir. Rojavalı kadınlar Önder Apo’nun özgür kadın, özgür toplum felsefesi temelinde bir bilinç düzeyi yakalamış ve özgürlüğü hedeflemiştir. Bundan dolayıdır ki büyük bir kararlılıkla devrime öncülük etmiş, savaşın en ön cephelerinde kahramanlık destanlarını yazmış, tüm dünyada yankı uyandırmıştır. Bu gerçeklik Rojava Devrimi'nin Kadın Devrimi olarak tanınmasına yol açmıştır. Önder Apo’nun ‘Rojava Devrimi Kadın Devrimidir’ tanımı bu gerçekliği ifade ediyor. Kadın devrimi olarak 12. yılında devam eden Rojava devrimi kadınların öncülüğünde tüm insanlık için ilham ve umut kaynağı oluyor.

DEVRİMİN MİMARI ŞEHİTLERİMİZDİR

Rojava Devrimi'nin esas mimarları şehitlerimizdir. Bu vesileyle 19 Temmuz 2016 tarihinde şehitler kervanına katılan komutanımız Herekol, gerçek ismi ile Hisên Şawiş şahsında tüm şehit yoldaşlarımızı bir kes daha sevgi ve minnetle anıyoruz. Rojava devriminin öncülerinden olan Komutan Herekol Önder Apo’nun felsefe ve ideolojisiyle kendini her yönüyle geliştirmiş, bu temelde devrimin gelişmesinde büyük fedakarlık yapmıştır. Rojava’nın bereketli topraklarında dünyaya gelen yiğit bir yoldaşımız olan Şehit Herekol, gençliğinden şehadetine kadar Kürt halkı ve tüm ezilen halkların özgürlüğü için mücadele etmiş, görevlerini yerine getirmek için büyük emek harcamıştır. 19 Temmuz 2012 devrimin en zorlu süreçlerinde yoldaşlarıyla birlikte tarihi bir görev üstlenen Komutan Herekol, devrim meşalesini günümüze taşımıştır.  

Bu temelde Kürtleri yüzyıl öncesinden daha zayıf bırakarak mağdur kılmak isteyen güçlere ve politikalara karşı topyekun direniş cephesinin oluşturulması her zamankinden daha acil ve temeldir. Dünya halkları içinde tanınmayı ve özgür bir şekilde varlığını sürdürmeyi hak eden Kürt halkı başta olmak üzere, tüm bölge halkları ve insanlığın 19 Temmuz Devrimi’ne sahip çıkacağını, ortak mücadele ile özgür ve demokratik bir geleceği inşa edeceğine inanıyoruz.”