Heqî Hilinc ve Serdan Kobanê uğurlandı

YPG savaşçısı Iyad Mihemed (Heqî Hilinc) Kobanê’de sonsuzluğa uğurlandı. Törende YPG savaşçısı Serdar Kobanê de anıldı.

Dêrazor'da askeri görevi sırasında şehit düşen olan YPG savaşçısı Iyad Mihemed’in (Heqî Hilinc) cenazesi yüzlerce kişinin katılımıyla Kobanê Kantonu'ndaki Şehit Dicle Şehitliği'ne defnedildi.

Törende 2014 yılında DAİŞ çetelerine karşı savaşta Kobanê’de şehit olan YPG savaşçısı Serdar Şêx (Serdar Kobanê) de anıldı.

Tören saygı duruşuyla başladı. Fırat Bölgesi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Bêrîvan İsmaîl, şehitlerin ailelerine başsağlığı ve taziyelerini iletti.

Bêrîvan İsmaîl sözlerine şöyle devam etti: "Barış içinde yaşamamız için canlarını feda eden şehitlerimize çok şey borçluyuz. İşgalci Türk devleti çok iyi biliyor ki, bizler başarısız değiliz, teslimiyeti de tanımıyoruz.”

Bêrîvan İsmaîl konuşmasında halkı, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK)’nin temsil ettiği ihanet çizgisine karşı durmaya çağırdı.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Gêlo Elî, "Kobanê şehri DAİŞ çetelerinin soykırımcı saldırılarına maruz kalırken, savaşçılar her şeyden vazgeçerek cephede şehit düştüler. Kobanê’nin savunması için canını feda ettiler" diye konuştu.

Son olarak, şehadet belgeleri okunarak şehit ailelerine teslim edildi. Heqî Hilinc’in cenazesi, "Şehîd namirin" sloganıyla eşliğinde defnedildi.