Hesekê’de halk işgal saldırılarına karşı yürüdü

Hesekê’de işgal saldırılarına karşı yürüyen binlerce kişi, Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının işgalci Türk devletine kapatılması çağrısı yaptı.

Hesekê’nin Xiwêran mahallesi Şehîd Ezîz kavşağında bir araya gelen binlerce kişi, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Uluslararası Koalisyon karargahına yürüyüş gerçekleştiren halk, "Bijî berxwedana QSD”, “Çocuklara dönük savaşa hayır”, “İnsanlık vicdanı nerede” sloganları attı.

Uluslararası Koalisyon karargahının önünde düzenlenen mitingde Kongra Star Koordinasyon Üyesi Nîda El-Salih bir açıklama yaptı.

İşgalci Türk devletinin temelsiz gerekçelerle Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Nîda El-Salih, şunları söyledi: “Erdoğan günlük olarak güvenli bölgelerimizi bombalıyor. Teröre bu kadar destek vermesine ve teröristlerin birinci ortağı olmasına rağmen, nasıl oluyor da ‘teröre karşı mücadeleden’ bahsedebiliyor? İşgalci Türk devleti ve çeteleri, bölgede krizi derinleştiriyor, bölgenin güvenliği ve birliğini ortadan kaldırmak istiyor. Suriye krizinin başından itibaren yıkılmış Osmanlı İmparatorluğunu yeniden canlandırmak için uğraşıyor. Gerçek bu olmasına rağmen Suriye’deki bölgeleri işgal etmek için farklı gerekçeler öne sürüyor. Bir lokma ekmek ve doğal bir yaşam arayışında olan çocuklarımızı hedef alıyor. Til Rifed ve Qamişlo’nun sanayi mahallesindeki son saldırısında da çocukları hedef alıyor.”

HAVA SAHASI KAPATILSIN, İNSANLIK SUÇLARI ARAŞTIRILSIN

Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan saldırılardan uluslarası güçlerin sorumluluğuna işaret eden Nîda El-Salih, “Bölge halkları ve kadınları gece gündüz direniyor. Bu yürüyüşümüz ile de saldırılara dönük nefretimizi dile getiriyoruz. Kendini bölgede garantör güç olarak gören Rusya ve Amerika’yı da bu saldırılardan sorumlu görüyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının işgalci Türk devletinin uçaklarına kapatılması sorumluluklarını yine hatırlatıyoruz. İnsan hakları ve çocuk haklarını koruma örgütlerine, bir an önce bölgede yaşananları ve çocuklara dönük yaşanan suçları araştırma çağrısı yapıyoruz.”

Açıklamanın ardından, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi 4 kişi, Uluslararası Koalisyonu merkezine geçerek yetkililerle görüşme gerçekleştirdi.