Hesekê’deki QSD operasyonundan görüntüler…

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Hesekê’de DAİŞ hücrelerine karşı operasyonu devam ediyor. Savaşçılar, tahliye edilen mahallelerde tek tek evlere girerek gizlenen çete mensuplarını arıyor.

DAİŞ çeteleri 20 Ocak günü Hesekê’deki Sinaa cezaevine saldırarak, tutuklu binlerce DAİŞ’liyi kaçırmaya çalıştı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin Hesekê’ye yönelik DAİŞ saldırısı ile doğrudan bağlantısı olduğunu belirtiyor.

QSD sabah saatlerinde yaptığı açıklamada cezaevi içerisinde DAİŞ’lilerin rehin aldığı 9 cezaevi personelini kurtardıklarını duyurdu.

24 Ocak günü verilen son bilançoya göre Sinaa Cezaevi’nde kuşatma altına alınan 300 çete mensubu teslim oldu. Cezaevi ve çevresindeki operasyonlarda ise 8 çete mensubunun daha öldürüldüğü duyuruldu.

550 ÇETE MENSUBU TESLİM OLDU

Bu salı günü QSD Basın Merkezi tarafından açıklanan yeni bilançoya göre 250 çete mensubu daha teslim oldu ve teslim olanların sayısı 550'ye çıktı. 

Operasyonun başından bu yana onlarca çete üyesi öldürülürken, cezaevinden kaçanların büyük çoğunluğu da yakalandı.

Devam eden operasyonlar sonucunda cezaevinin bası bölümlerinde daha kontrol sağlandı.

QSD ve İç Güvenlik Güçleri mevcut durumda cezaevi ile Xiwêran mahallesinin doğu ve güney yakasında hücrelere karşı operasyonlarını sürdürüyor.

ANF kameralarına yansıyan görüntüler, savaşçıların tahliye edilen mahallede tek tek evlere girerek, çeteleri aradığı görülüyor.