Heyva Sor a Kurd, işgal saldırılarını protesto etti

Heyva Sor a Kurd, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehdit ve saldırılarını protesto etti, "Saldırılar faciaya yol açar" dedi.

Heyva Sor a Kurd, Qamîşlo'dali merkezinin önünde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Açıklamanın Arapçasını Heyva Sor Kurd Eşbaşkanı Êva Ehmed, Kürtçesini Heyva Sor Kadın Sözcüsü Sozdar Ako okudu.

Açıklamada, "“Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri uzunca bir süredir Türk devletinin tehditleriyle karşı karşıya. Suriye ve bölgede farklı kamplarda 100 binden fazla göçmen olduğu için, bu tehditler Suriye ve komşu ilkeleri için insani facialara neden olacaktır. Aynı zamanda resmi olmayan yerlerde ve kamplarda farklı kimliklerle yüz binlerce göçmen bulunuyor" denildi.

"İnsani örgütlerin iş birliğiyle emek vermemize rağmen yardımların eksikliğini yaşıyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu durum çoğu defa genel hizmet ve insani çalışmalarımıza olumsuz etkileri oluyor. Suriye’nin kuzeyinde birçok bölgeye güvenlik ve istikrarsızlık koşulları yüzünden ulaşamıyoruz" diye kaydedildi.

'SALDIRI FACİAYA YOL AÇAR'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik herhangi bir saldırı büyük göç dalgalarına ve faciaya neden olacaktır.

Uluslararası topluma ve insani örgütlere bölgede göç ve katliamların olmaması, güvenlik ve özgürlüğün sağlanarak saldırıları sonlandırması, hava sahasının kapatılması çağrısı yapıyoruz.”