Hol’da operasyon sürüyor: 12 şüpheli daha gözaltına alındı

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin Hol Kampı’ndaki DAİŞ tehdidine son vermek için başlattığı hamle beşinci gününde devam ederken, 12 şüpheli daha gözaltına alındı ve DAİŞ çetelerine ait birçok materyale el konuldu.

İç Güvenlik Güçleri’nin QSD, YPG ve YPJ’nin desteğiyle 25 Ağustos’ta başlattığı İnsani ve Güvenlik Hamlesi devam ediyor.

Hamleye yüzlerce İç Güvenlik Güçleri üyesi ve savaşçı katıldı. Hamlenin beşinci günü yerel saatle 05:00’te Iraklı mültecilerin kaldığı ikinci bölümde başladı.

Arama çalışmalarından sonra mülteciler ve DAİŞ’lilerin aileleri kimlik kartı işlemleri için belirlenen merkezlere gönderildi.

Aramalar sırasında DAİŞ çetelerinin çadırların altına gömdüğü çok sayıda belge ve para bulundu.

Ayrıca birçok telefon cihazı, Irak telefon hattı ve bilgisayara da el konuldu.

İç Güvenlik Güçleri şüpheli birkaç kişiyi ise soruşturma için gözaltına aldı. Hamlede tespit edilen çok sayıda boş çadır kaldırıldı.

İkinci bölümdeki arama ve temizleme çalışması dört saat kadar sürdü. Iraklı mültecilerin kaldığı üçüncü bölümde de çalışmalar başladı.

Hamlenin dördüncü gününde çetelerin şiddet yanlısı fikirleri aşıladığı 37 çadır kaldırıldı ve 12 şüpheli gözaltına alındı.

İç Güvenlik Güçleri şu açıklamayı yaptı: “Güçlerimiz, İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin 4’üncü gününde, Iraklı mültecilerin kaldığı ikinci bölümdeki arama -temizlik çalışmalarını tamamladı. Operasyonda şüpheli 12 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 5’i DAİŞ’e bağlı olduğunu itiraf etti. Diğer kişilerin soruşturması sürüyor.

Arama-temizleme çalışmalarında DAİŞ çetelerinin eğitim yeri, şeriat mahkemesi ve işkence merkezi olarak kullandığı 37 çadır kaldırıldı.”

Hamlenin ilk üç gününde de onlarca şüpheli gözaltına alınmıştı.