HRE: 14 işgalci öldürüldü, 10’u yaralandı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devleti güçlerine karşı düzenledikleri eylemlerde 14 işgalcinin öldürüldüğünü, 10’unun yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, 24 ve 26 Temmuz tarihleri arasında Şêrawa, Bab ve Ezaz’da işgalcilere karşı bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

HRE’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve çeteleri son dönemde bölgemize dönük saldırılarını arttırdı. Özellikle bu saldırılarda sivil yurttaşlar hedef alınıyor. Efrîn’in işgal edilmesinin ardından yurtlarından göç etmek zorunda kalan yurttaşlarımız, göç etmelerine rağmen işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırısının hedef oluyor. Halkımızın savunucuları olarak, işgalcilerin bu saldırılarına karşı her şart ve koşulda halkımızı ve toprağımızı koruyoruz. İşgalcileri bu saldırılarına karşı 24-26 Temmuz günlerinden meşru savunma kapsamında Şêrawa, Bab ve Ezaz’da işgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleştirildi.

24 Temmuz’da, Şêrawa ilçesinin Cilbir köyünde bulunan işgalci Türk ordusunun üssüne yönelik bir eylem gerçekleştirildi. Bu eylemde işgalci Türk ordusunun 4 askeri öldürüldü, birçok asker de yaralandı. Yaralanan askerlerin sayısı netleştirilemedi. Bu eylemde tank, akrep ve kirpi tipli zırhlı bir araç darbelendi.

25 Temmuz’da, Bab bölgesinde işgalci çetelere yönelik 2 etkili eylem gerçekleştirildi. Bu iki eylem sonucunda 3 çete öldürüldü, 4 çete de yaralandı.”

İşgalci Türk devletinin bir süredir Efrîn ve Ezaz’da bulunan üslerine askeri sevkiyat yaptığına yer verilen açıklamada, bu sevkiyatların izlendiği ve 26 Temmuz’da Ezaz’a bağlı Cibrin köyünde bulunan işgalci Türk ordusuna ait askeri üsse yönelik etkili bir eylem gerçekleştirildiği belirtildi. Eylem sonucunda, işgalcilerin 7 askerinin öldürüldüğü, 6 askerin ise yaralandığı, 1 tank, bir obüs ve birçok mevzinin imha edildiği, ayrıca Reo tipi bir aracın darbelendiği bilgisine yer verildi.

3 günlük eylemlerin sonucunda, işgalci Türk ordusunun 11 askeri ve 3 çetesi öldürüldü, en 6 askeri ile 4 çete ise yaralandı.”