HRE dört bölgede işgalcileri vurdu: 12 ölü, 15 yaralı

Efrîn Kurtuluş Güçleri’nin (HRE) işgalci Türk devlet güçlerine dört bölgede düzenledikleri misilleme eylemlerinde en az 12 işgalcinin öldürüldüğünü, 15’inin yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, Şera, Marê, Bab ve Ezaz’da beş gün içerisinde düzenledikleri eylemlerde 3’ü Türk askeri olmak üzere 12 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklama şöyle.

“Soykırımcı faşist Türk devletinin bölgemize yönelik saldırıları her gün artıyor. Soykırım amaçlı yapılan bu saldırılarda her gün yurttaşlarımız şehit düşüyor ve yaralanıyor. Türk devleti son olarak Til Rifet’ta bir katliam gerçekleştirdi. Efrîn Kurtuluş Güçleri olarak işgalcilerin bu saldırılarını cevapsız bırakmayacağız. Türk ordusunun saldırılarına karşı 18-27 Ağustos tarihleri arasında meşru savunma çerçevesinde misilleme eylemleri gerçekleştirildi.

Bu çerçevede;

18 Ağustos’ta Şera ve Marê’de eylemler düzenlendi. Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyü yakınlarında düzenlenen eylem sonucunda 2 işgalci çete öldürüldü, 2 çete de yaralandı. Marê’ de yapılan eylem sonucunda ise 3 çete öldürüldü, 2'si yaralandı.

21 Ağustos’ta Marê’de yapılan eylem sonucunda bir çete öldürüldü.

22Ağustos’ta Ezaz’da işgalci güçlere ait bir askeri nokta hedef alındı. Bunun sonucunda işgalci Türk devletinin 3 askeri yaralandı.

24 Ağustos'ta Ezaz ve Bab'da iki etkili eylem gerçekleştirildi. Ezaz’da yapılan eylemde 2 çete öldürüldü, 4 çete yaralandı. Bab bölgesinde gerçekleştirilen eylem sonucunda ise işgalci Türk ordusuna bağlı 3 asker öldü, 4 asker de yaralandı.

27 Ağustos’ta Marê’de düzenlenen eylem sonucunda bir çete öldürüldü.

Yapılan eylemler sonucunda 3 asker, 9 çete öldürüldü, 7 asker ve 8 çete ise yaralandı. Terörist Türk devleti karşısında eylemlerimiz misliyle devam edecektir.”