HRE savaşçısı Cesur Efrîn sonsuzluğa uğurlandı

HRE savaşçısı Cesur Efrîn, Çağın Direnişi Şehitliği’nde sloganlarla toprağa verildi.

4 Eylül’de görevi başındayken şehit düşen Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Ehmed Mihemed'in (Cesur Efrîn) cenazesi Çağın Direnişi Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit Cesur Efrîn için Avrîn Hastanesi önünde toplanan kitle, araç konvoyu ile Ehres ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitliği'ne gitti.

Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Xedice İbo, burada yaptığı konuşmada, "İşgalcileri yenmenin ve topraklarımızı özgürleştirmenin tek yolu, Efrîn ve Şehba kantonu halkının direnişidir" dedi.

Xedice İbo, "İşgalci Türk ordusuna karşı gerilla direnişi, Kürdistan topraklarını işgalden korumaktır. Çünkü Türk ordusunun amacı Medya Savunma Alanları’nı, ardından Kuzey ve Doğu Suriye'yi işgal etmektir. Türk işgalinin planları geniş ve biz de gerillanın yanındayız ve onların planlarını gerçekleştirmelerine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Şehba Kanton Meclisi Yönetimi adına Ehmed Selame, "Direnişimiz devam edecek ve mücadelemiz Efrîn, Serêkaniyê ve Gire Spî'ye kadar büyüyecek. Şehitlerin yolunu takip edeceğimize söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ardından şehidin şehadet belgesi Efrîn Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPC-D) üyesi Ruken Ehmed tarafından okunarak aileye teslim edildi.

Sonunda kalabalık şehidin cenazesini sloganlar eşliğinde toprağa verdi.